הכנת דגים עשויה להיראות כמשימה מרתיעה, אך דג אפוי ניתן להכנה בשיטה קלה, ומהווה ארוחה טעימה ובריאה.
מתכון לפיש אנד צ'יפס בגרסה הבריאה!
זהו מתכון לדג אפוי בתנור עם תפוחי אדמה, המחליף את המתכון המסורתי של "פיש אנד צ'יפס" רווי השומנים. ניתן להגיש את הדג עם סלט כרוב או סלט ירוק בלימון.
זמן הכנה: 45 דקות
ערכים תזונתיים למנה: 225 קלוריות, 5 גרם שומן, 33 מיליגרם כולסטרול, 45 גרם פחמימות, 0 גרם סוכרים, 24 גרם חלבון, 3 גרם סיבים, 331 מיליגרם נתרן, 955 מיליגרם אשלגן.
מצרכים ל-4 מנות:
6 תפוחי אדמה חומים-אדמדמים, משופשפים וחתוכים לרבעים.
2 כפיות שמן קנולה
רבע כפית מלח
דג בקלה חתוך לארבעה חלקים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אפייה גדולה.
מניחים את תפוחי האדמה במסננת. שוטפים ביסודיות עם מים קרים, מנגבים ומייבשים היטב עם מגבת נייר.
מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה ומתבלים. מניחים בתבנית האפייה, ומציבים את התבנית במדף התחתון בתנור. הופכים את תפוחי האדמה כל עשר דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים, במשך 35 דקות.
בינתיים, מניחים את הדגים בצלחת גדולה, ומתבלים משני הצדדים.
מניחים את הדג בתבנית, מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור למדף העליון.
אופים את הדג עד שהוא הופך להיות חום זהוב ופריך, במשך עשרים דקות.
דג אפוי עם לימון ותרד
זהו מתכון קל, חסין מפני תקלות, ואלגנטי. הוא נחמד במיוחד כשמשתמשים בדג לבן עדין כמו בקלה או הליבוט. התרד מבושל עם מיץ לימון ומוסיף טעם וגוון נהדרים.
זמן הכנה: 25 דקות
ערכים תזונתיים למנה: 209 קלוריות, 10 גרם שומן, 40 מיליגרם כולסטרול, 8 גרם פחמימות, 0 גרם סוכרים, 28 גרם חלבון, 4 גרם סיבים, 496 מיליגרם נתרן, 1025 מיליגרם אשלגן.
המצרכים ל-4 מנות:
מיץ סחוט מלימון אחד
כף שמיר טרי קצוץ דק
כף שמן זית כתית
כף מלח
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
דג בקלה או הליבוט חתוך ל-4 חלקים
4 כפיות חרדל דיז'ון
2 שיני שום פרוסות
שקית עלי תרד בייבי
פלחי לימון לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים תבנית אפייה עם מעט שמן.
מניחים בקערה את מיץ הלימון, השמיר, המלח והפלפל ומערבבים. מניחים את הדגים בתבנית האפייה ומורחים עם כפית חרדל.
אופים את הדגים במשך 9 דקות, תלוי בעובי.
בינתיים מחממים מחבת, מכניסים את השום ומבשלים ללא שמן, תוך כדי בחישה, עד לקבלת ניחוח, אך לא עד שהם משחימים, במשך כחצי דקה. מוסיפים את התרד, מיץ הלימון ומלח, ומתבלים בפלפל.
בוחשים כל הזמן עד שהתרד מתבשל במשך ארבע דקות נוספות. מכסים על מנת לשמור על החום. ומגישים את הדג עם תערובת התרד ופלחי לימון, אם רוצים.
קראו עוד: מתכונים לטפיוקה