4 מתכונים בריאים וטעימים לסלטי כרוב

4 מתכונים בריאים וטעימים לסלטי כרובכרוב הוא ירק עשיר בחומרים נוגדי חמצון, ויטמין C, וויטמינים חיוניים אחרים. הוא מכיל 22 קלוריות בלבד לכוס, וניתן לאכול ממנו כמה שרוצים.

מתכון קל לסלט כרוב

שילוב של מרכיבים אדומים, ירוקים וכתומים הופכים סלט זה לצבעוני ומדהים, שלא לומר בריא. הוא מכיל ארבעים קלוריות למנה, ונחשב כבריא ביותר.

ערכים תזונתיים למנה: 40 קלוריות, 30% שומן, 2 גרם שומן רווי, 0.2 שומן חד בלתי רווי, 0.9 שומן רב בלתי רווי, 0.2 גרם חלבון, גרם פחמימות, 6 גרם סיבים, גרם כולסטרול, מיליגרם נתרן, 205 גרם סידן.

טוב לדעת: סלט זה יכול להוות ארוחה קטנה מרעננת עם קרקרים מחיטה מלאה וגבינה דלת שומן, להוספת סיבים וסידן.

מצרכים

2 כפות חומץ

1.5 כפיות חרדל דיז'ון

1.5 כפית שמיר קצוץ טרי

כפית זרעי פרג

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל

כוס כרוב ירוק פרוס דק

כוס כרוב אדום פרוס דק

חצי כוס גזר חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את החומרים, ומוסיפים את הרוטב.

סלט כרוב ירוק מגורר עם לימון ושום

זהו סלט קל וחריף. הוא הולך נפלא גם עם דגים או קציצות בתנור.

מצרכים

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

כוס כרוב ירוק מגורר דק

מלח

אופן ההכנה

כותשים את השום ומוסיפים את הלימון.

בקערה גדולה מערבבים את הכרוב עם הרוטב, מתבלים במלח ומערבבים שוב. מגישים מיד או מצונן קלות.

סלט כרוב אדום חם

זהו מתכון מהיר לכרוב אדום מבושל עד שהוא ממש רך, בשילוב עם תפוחים וקימל. ניתן להגישו עם ירך עוף צלוי.

ערכים תזונתיים למנה: 66 קלוריות, 4 גרם שומן, 0 מיליגרם כולסטרול, 10 גרם פחמימות, 0 גרם סוכרים, 2 גרם חלבון, 2 גרם סיבים, 206 מיליגרם נתרן, 183 מיליגרם.

מצרכים

רבע ראש כרוב אדום גדול פרוס דק

3/4 כפית זרעי קימל

חצי כפית מלח

תפוח עץ ירוק חתוך לרצועות

בצל שאלוט טחון

כף חומץ יין אדום

חצי כפית חרדל דיז'ון

חצי כפית פלפל שחור טרי גרוס

אופן ההכנה

מחממים סיר גדול על אש בינונית, מוסיפים כרוב, זרעי קימל ומלח. מערבבים מידי פעם עד שהרכיבים רכים, במשך עשר דקות, ומכסים. מורידים מהאש. מוסיפים את התפוח, בצל השאלוט, החומץ, החרדל והפלפל, ומערבבים היטב.

גלילת כרוב חמוץ

זהו מתכון בריא נפלא של גלילות כרוב ממולאים בבשר טחון רזה ואורז מלא מתובל בשמיר טרי וזרעי קימל. הם אפויים ברוטב עגבניות ומיץ לימון.

משך הכנה: שעתיים.

ערכים תזונתיים למנה: 202 קלוריות. 8 גרם שומן, 44 מיליגרם כולסטרול, 33 גרם פחמימות, 3 גרם סוכרים, 20 גרם חלבון, 7 גרם סיבים, 308 מיליגרם נתרן, 640 מיליגרם אשלגן.

מצרכים ל-6 מנות

כף שמן קנולה

בצל בינוני קצוץ

4 שיני שום טחונות

6 כפות מיץ לימון

1/2 קילו בשר טחון רזה

כוס אורז מלא

3 כפות שמיר טרי קצוץ

כפית זרעי קימל

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל טחון טרי

1.5 כוסות רוטב מעגבניות טריות ללא תוספת מלח

אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר קטן, מכניסים את האורז, ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. מניחים בצד להתקרר.

בינתיים, מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את עלי הכרוב החיצוניים ומרתיחים במשך שש דקות. מסננים ושוטפים במים קרים בטמפרטורת החדר. קוצצים את שאריות הכרוב, ושומרים לשימוש אחר.

מחממים סיר גדול על אש בינונית, מוסיפים את הבצל והכרוב הקצוץ, בוחשים כל הזמן, ללא שמן, עד שהוא מתרכך, במשך כשלוש דקות. מוסיפים את השום ומבשלים תוך כדי בחישה במשך חצי דקה.

מוסיפים 4 כפות מיץ לימון ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהנוזלים כמעט התאדו. מצננים במשך עשר דקות.

מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, השמיר, הקימל, המלח, הפלפל ותערובת הבצל עם האורז המקורר.

מחממים תנור ל-375 מעלות, ומשמנים קלות תבנית.

מניחים עלה כרוב אחד על משטח העבודה, מוסיפים תערובת בשר טחון במרכז העלה, מקפלים את הצדדים מעל המלית, מגלגלים וסוגרים. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עלי הכרוב הנותרים ושארית המילוי.

מערבבים את רוטב העגבניות הטריות שנותר עם מיץ לימון בקערה בינונית. יוצקים באופן שווה על הכרוב הממולא ומכסים היטב בנייר כסף.

אופים במשך כשעה, מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות במשך עשרים דקות.

 

אולי יעניין אותך גם:

דיאטה? בלי רטבים משמינים בסלט