מתכונים פשוטים, בריאים וטעימים לטפיוקה

מתכון טפיוקההכנת טפיוקה דורשת תשומת לב רבה אך התהליך שווה את התוצאה. טפיוקה היא מזון מנחם מדהים והיא ניתנת להגשה חמה או קרה. זהו אחד הקינוחים האהובים, במיוחד על מתבגרים, למרות שלא רואים אותו לעתים קרובות בארוחות.

לא ניתן למצוא מתכוני טפיוקה בדיאטות דלות פחמימות, היות והוא מורכב מעמילן טהור, אך זהו פודינג הנחשב למזון מנצם המעלה זיכרונות ילדות מאושרים, וממש ממש קל להכין אותו.

פודינג טפיוקה קלאסי

אם אתם רוצים שהפודינג יהיה יותר קל אך עדיין עשיר, יש להפריד את הביצים. משתמשים בחלמונים ובוחשים אותם תחילה פנימה לסיר עם הטפיוקה. לאחר שהפודינג הופך להיות נחמד וסמיך, מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת תערובת רכה.

זמן הכנה: 25 דקות

מצרכים

3 כוסות חלב 2% שומן
חצי כוס טפיוקה
חצי כוס סוכר
רבע כפית מלח
2 חלבונים טרופים
חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מערבבים את החלב, הטפיוקה, הסוכר והמלח בסיר בינוני. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית, תוך בחישה מתמדת. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב חמש דקות נוספות.

מקציפים בהדרגה כוס מתערובת החלב החמה לביצים הטרופות, שתי כפות בכל פעם, עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים את תערובת הביצים עד שהטפיוקה מקבלת מרקם אחיד. מביאים את הפודינג לרתיחה עדינה על אש בינונית-נמוכה.

מבשלים ומערבבים שתי דקות נוספות עד שהפודינג הופך להיות עבה מספיק. מסירים מהאש ומוסיפים את הווניל. ניתן להגיש את הפודינג חם או לשפוך אותו לכלי הגשה ולהניח לקירור מספר שעות.

פודינג טפיוקה בסגנון של פעם

זהו מתכון טפיוקה קלאסי ואהוב מדרגה ראשונה. הוא כל כך פשוט להכנה, עד שתרצו להכין אותו כל יום!

מצרכים ל-4-6 מנות

חצי כוס טפיוקה
כוס וחצי חלב
כוס שמנת מתוקה להקצפה
מקל וניל טרי
רבע כוס סוכר
קמצוץ מלח
2 חלמונים

אופן ההכנה

משרים את הטפיוקה במים למשך הלילה, בקערה מכוסה היטב. מסננים את המים שנותרו מעל.

מחממים את החלב, השמנת, חותכים וקוצצים את מקל הווניל ומוסיפים, ומביאים את הטפיוקה לרתיחה איטית בסיר כבד.

מבשלים שעה תוך כדי ערבוב מתמיד.

מוסיפים את הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה ונזהרים שמקל הטפיוקה לא יגיע לתחתית הסיר.

מכניסים את החלמונים לקערה ומוסיפים מעט מתערובת הטפיוקה. בהדרגה יוצקים את שאר הטפיוקה, תוך כדי ערבוב, ומצננים.

אפשר להגיש את הפודינג חם, במיוחד אם אוכלים אותו בחודשי החורף הקרים. ניתן גם להשאיר אותו לצינון מספר שעות במקרר בכל עת של השנה.

פודינג טפיוקה

קוראים את הוראות ההכנה על אריזת הטפיוקה. חלק מהמותגים דורשים השרייה ללילה במים. אם זו הדרישה, יש להפחית את החלב במתכון משלוש כוסות לשתיים וחצי כוסות.

רכיבים

חצי כוס טפיוקה
שלוש כוסות חלב דל שומן
רבע כפית מלח
2 ביצים
רבע כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מערבבים בסיר את הטפיוקה, החלב והמלח, ומבשלים על חום בינוני-גבוה. מבשלים תוך הבאה לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם סיר מכוסה, על החום הנמוך ביותר האפשרי. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד שהטפיוקה תופחת ומתעבה.

בהתאם לסוג או מותג הטפיוקה, זה יכול לקחת בין חמש דקות ל-45 דקות בישול בטמפרטורה נמוכה ביותר. מדי פעם מערבבים כך שהטפיוקה לא תידבק לתחתית הסיר.

מקציפים שתי ביצים בקערה נפרדת. מערבבים חלק מהטפיוקה החמה לאט מאוד ומוסיפים לביצים. בהדרגה מוסיפים את שאר הטפיוקה.

מחזירים את הביצים עם הטפיוקה למחבת. מגביהים את הלהבה לבינונית ומערבבים במשך מספר דקות עד לקבלת מרקם פודינג סמיך. אל תתנו לרתיחת התערובת להקריש. מקררים במשך רבע שעה. מוסיפים וניל. מגישים חם או קר.

קראו עוד: מתכון לעוגיות פרג דיאטטיות