קציצות טונה: 2 מתכונים שאתם חייבים לנסות!

קציצות טונה: 2 מתכונים שאתם חייבים לנסות!זה עשוי להישמע מוזר למדי שקציצות טונה יכולות להיות בריאות, אך כן, כשאופים אותן במקום לטגנן בשמן עמוק, הן הופכות למאכל בריא במקום מאכל מהיר. כך שאין צורך להתאפק ולאכול אחת בלבד. אם לא אוהבים טונה, ניתן לנסות מתכונים אלו עם כל הדגים האהובים.

קציצות טונה אפויות

החומרים לעשר יחידות:

2 קופסאות טונה במים, או כל דג לבן.

בצל גדול קצוץ דק

כף ג'ינג'ר מגורר

2 כפות שום כתוש

עגבנייה קטנה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

פלפל ירוק חריף לפי הטעם, או פלפל שחור טרי, או פלפל אדום חריף

תפוח אדמה בינוני מבושל

2 כפיות הל ירוק

מקל קינמון

2 גרגרי ציפורן

כף כוסברה קצוצה

מלח

ביצה

אופן ההכנה:

מרוקנים לקערה את שתי קופסאות הטונה, ומנקזים את המים.

מחממים מחבת טפלון גדולה.

מכניסים למחבת את הבצל הקצוץ עם התבלינים ומקפיצים ללא שמן עד שהבצל מקבל גוון חום בהיר. מוסיפים ג'ינג'ר ושום. מערבבים ומבשלים עד שהניחוח שוכך. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, מפזרים מעט מלח, ומבשלים עד שהעגבניות מתרסקות.

מוסיפים את הכוסברה והפלפל הירוק החריף, וממשיכים לערבב.

מוסיפים את הטונה, מערבבים יפה עם התבלינים במשך שש דקות או עד שהיא מתבשלת היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה, מרסקים עם מרית ומערבבים היטב עם הטונה. תפוח האדמה מסייע לתערובת להידבק יפה.

בודקים תיבול ומכבים את הגז. מניחים לתערובת להתקרר, ועכשיו היא כמעט מוכנה לאפייה.

מחלקים את התערובת לעשרה כדורים שווים.

בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם שתי כפות מים.

טובלים כל קציצה בביצה, וחוזרים על התהליך עם שאר הקציצות.

לוקחים נייר אפייה, ומניחים עליו את קציצות הטונה.

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס, אופים את הקציצות עד שהן מזהירות באופן שווה משני הצדדים. בודקים והופכים מידי פעם. זה לוקח בסביבות שבע דקות עד שכל צד אפוי. מגישים חם.

הערה: יש להיזהר מפני הוספת מלח שכן הטונה כבר מלוחה.

קציצות טונה קלות להכנה

קציצות אלו נחשבות כמתאבן מעולה, או שניתן לאכול אותן בכריך מלחם קל.

מצרכים:

2 קופסאות טונה במים

תפוח אדמה גדול

ביצה

בצל בינוני קצוץ דק

פלפל ירוק חריף קצוץ דק

כף ג'ינג'ר טחון

3 שיני שום כתוש

כפית אבקת קארי

רבע כפית כורכום

חצי כפית פלפל אדום טחון

חצי כפית פלפל שחור

מלח לטעימה

אופן ההכנה:

מרתיחים את תפוחי האדמה עם המלח, עד שהם מתבשלים היטב. מסירים את הקליפה ומועכים למרקם חלק ללא גושים.

מחממים סיר גדול, מוסיפים את הבצל ומקפיצים ללא שמן עד שהוא שקוף.

מוסיפים את הפלפל החריף, הג'ינג'ר, השום, הקארי והכורכום ומטגנים במשך מספר דקות נוספות.

מסננים את המים מהטונה, ומוסיפים לסיר, עם מעט מלח.

מערבבים הכול היטב ומבשלים במשך עשר דקות, עד שהתערובת מתייבשת.

מניחים בצד לקירור, ומוסיפים את מחית תפוחי האדמה והביצה. מערבבים הכול יפה.

יוצרים כדורים בגודל כף.

מחממים מחבת טפלון, מניחים את הקציצות, ללא שמן, ומטגנים על אש בינונית במשך חמש דקות. מגישים חם.