מה היתרונות של ג'ינג'ר לבריאות?

מה היתרונות של ג'ינג'ר לבריאות?ג'ינג'ר או זנגביל, הוא צמח המוכר ביהדות עוד מתקופת הגמרא. במטבח ההודי הג'ינג'ר משמש לתיבול של כל מאכל כמעט, בארצות הברית ידועות במיוחד עוגיות הג'ינג'ר החגיגיות שמכינים בעיקר לכבוד חג המולד ובנוסף לכך הג'ינג'ר נפוץ גם כן במטבחים של מספר ארצות אירופאיות, במטבח התימני, האיראני ועוד.

ביפן פרוסות של ג'ינג'ר כבוש מוגשות בדרך כלל לצד מנות סושי על מנת שירענן את החך בין סוגי הדגים השונים, הג'ינג'ר מהווה גם את הבסיס להכנת משקה דמוי בירה הנקרא ג'ינג'ר אייל ולאורך ההיסטוריה לרבות ימינו אנו יוחסו לג'ינג'ר סגולות בריאותיות רבות מספור.

בסין למשל כבר יותר מאלפיים שנה נעשה שימוש בג'ינג'ר כדי לטפל בסובלים מבעיות מערכת העיכול לרבות שלשולים, בחילות וכאבי בטן, בתורת הרפואה ההודית העתיקה הנקראת איורוודה הג'ינג'ר הוא אחד מצמחי המרפא החשובים ביותר וביהדות תימן מייחסים לג'ינג'ר תכונות בריאותיות הקשורות להעצמת האון הגברי, שיפור הראייה ועוד.

ערכים תזונתיים של ג'ינג'ר

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם שורש ג'ינג'ר טרי:

  • 80 קלוריות, 1.82 גרם חלבון, 17.77 גרם פחמימות, 0.75 גרם שומן, שני גרם סיבים תזונתיים ו- 78.9 גרם מים.
  • ויטמינים – ויטמין B1 (תיאמין) – כ 0.025 מ"ג, ויטמין B2 (ריבופלאבין) – כ 0.034 מ"ג, ויטמין B3 (ניאצין) – כ 0.75 מ"ג, ויטמין B5 – כ 0.203 מ"ג, ויטמין B6 – כ 0.16 מ"ג, ויטמין B9 (חומצה פולית) – כ 11 מ"ג, ויטמין C – כ 5 מ"ג, ויטמין E – כ 0.26 מ"ג וויטמין K – כ 0.1 מק"ג.
  • מינרלים – 415 מ"ג אשלגן, 0.34 מ"ג אבץ, 34 מ"ג זרחן, 43 מ"ג מגנזיום, 0.6 מ"ג ברזל, 13 מ"ג נתרן ו- 16 מ"ג סידן.

היתרונות הבריאותיים הרבים של הג'ינג'ר

מאחר ולג'ינג'ר יוחסו תכונות בריאותיות רבות במהלך ההיסטוריה במגוון רחב של פרקטיקות רפואיות פולקלוריסטיות, הרי שבדומה למרכיבי תזונה נוספים, גם את הג'ינג'ר חקרו רבות בעשורים האחרונים. במחקרים רבים נמצא כי אכן לג'ינג'ר ישנם כמה וכמה יתרונות בריאותיים מרשימים ביותר. כך למשל נמצא כי הג'ינג'ר מכיל שלושה נוגדי חמצון עוצמתיים במיוחד הנקראים זינגרון, ג'ינג'רון ושוגאול.

נראה כי מעבר לכך שמדובר על נוגדי חמצון רבי עוצמה במיוחד המביאים להפחתת הסיכוי לחלות בסוגי סרטן מסוימים ולהאטת תהליכי ההזדקנות, הרי שמדובר על חומרים המעכבים את המנגנונים הדלקתיים בגוף. בנוסף לכך, במספר מחקרים נמצא כי לג'ינג'ר הייתה השפעה מצוינת על הסובלים מבחילות ואפילו יותר מהתרופות שמיועדות לטפל בבחילות.

השפעתו של הג'ינג'ר הייתה טובה עבור מטופלים שסבלו מכל סוגי הבחילות לרבות בחילות על רקע טיפולים אונקולוגיים, בחילות כתוצאה ממחלת ים ובחילות כתוצאה מהיריון. מעבר לכל זה הג'ינג'ר מוביל להזעה מוגברת כתוצאה מעלייה של חום הגוף ולפיכך מצוין לסובלים ממחלות חורף שונות שמעוניינים לזרז את החלמתם, מרגיע את מערכת העיכול, מסדיר את ההפרשה של מיצי העיכול השונים ועוד.