פטרת הציפורניים היא בעיה נפוצה למרות שהיא קשה לטיפול. אפילו הרפואה המודרנית מתקשה להתייחס לתופעה בדייקנות. קיימים טיפולים, אך הם אינם יעילים לחלוטין. רופאים יודעים כי התנאי להצלחת הטיפול הוא התייחסות לשילוב הגורמים החיצוניים והפנימיים האחראים בדרך כלל לפטרת.
מסיבה זו, גישות טיפול חדשות יותר משלבות פתרונות טיפולים מקומיים עם טיפולים פנימיים לחיסול צמיחת היתר של אורגניזמים. לאנשים המבקשים להימנע מתופעות הלוואי המדאיגות של התרופות, שילוב טיפול מקומי עם טיפול תזונתי לפטרת הציפורניים, עשוי להיות התשובה המתאימה.
הסיכונים של טיפולים תרופתיים
תרופות רבות עשויות לטפל בפטרת הציפורניים, אך השילוב של התזונה עם הטיפול המקומי מומלץ יותר. שלא בדומה לטיפול התרופתי, תזונת פטרת הציפוריים אינה כרוכה בתופעות לוואי שליליות, והיא נחשבת לבטוחה ביותר.
תרופות, לעומת זאת, עלולות להוביל לבעיות בריאותיות חמורות, העשויות להחמיר את הפטרת. אחת התופעות המדאיגות ביותר היא הסיכון לאי ספיקת כבד, העלול להוביל לבעיות בריאותיות מסכנות חיים.
תזונה נכונה מסייעת בחיסול פטרת הציפורניים
התזונה חשובה למערכת החיסון, ומסייעת ללחימה בפטרת הציפורניים. הרכיבים העיקריים של התזונה כוללים:
שתיית שפע מים – לשטיפת רעלים מחוץ לגוף.
הימנעות מסוכרים – כולל מאכלים ומשקאות קלים ממותקים, המאכילים את הפטרת.
אכילת ברוקולי, בצל וסויה – הם עשירים בגופרית, ביוטין וסיליקון, שהם מרכיבים המסייעים לשמירת ציפורניים בריאות, וטובים במיוחד למניעת פטרת ציפורניים.
אכילת מזונות עשירים בחלבון, חומצה פולית וויטמין C – לשמירת איזון תזונתי טוב.
נטילת תוספי ויטמין B12 – אם הציפורניים כהות ומעוגלות. אך יש להתייעץ עם תזונאית לפני השימוש בתוספים אלו.
אכילת פרוביוטיקה – כגון יוגורט טבעי ותוספי תזונה משמרים את הפלורה הבריאה במעיים, ויעילים ביותר לתפקוד תקין של המערכת החיסונית, מה שמשפיע לחיוב אף על פטרת הציפורניים.
החלק החשוב ביותר בתזונה לפטרת הציפורניים הוא הימנעות מסוכר!
פטרת ניזונה מסוכרים, כולל הסוכרים הנוצרים על ידי עמילנים ופחמימות פשוטות. אחד הצעדים הראשונים בכל תזונת פטרת ציפורניים היא הימנעות מכל הסוכרים והמזונות הקשורים לסוכר. למען האמת, זה יכול להיות תהליך מורכב.
דברים שבדרך כלל אינם נחשבים כבעייתיים, כגון לחם ופירות טריים, עשויים לגרום לפטרת לצאת מכלל שליטה. אנשים רבים אינם מבינים כמה מזונות מחביאים סוכרים ומוצרי לוואי של סוכרים. בשל רמת הקושי, השפעת התזונה עשויה להתחיל לפעול לאחר שנה עד שההבדל ניכר.
במקרים רבים, תאים פטרייתיים חיצוניים עשויים להופיע שוב, גם אם התזונה מיושמת בקפדנות. לכן, חשוב להקפיד על הטיפול המקומי במקביל לתזונה, ולהתמודד היטב עם כל הקשיים, כולל הקרבת הממתקים האהובים, כך שהלחימה בפטרת לא תהיה לשווא.
גישה רב שכבתית
הגוף הוא מכונה מורכבת וכך יש להתייחס אליו. כשמדובר בהצעות בריאות כגון תזונת פטרת ציפויים, חיוני להבין שלא קיים כדור פלא שיתקן את מה שמציק. למעשה, הזנחת הטיפול המקומי עשויה להוביל להחמרת התסמינים והשתלטות מחודשת של הפטרת.
התזונה מטפלת בגורמים הפנימיים, אך יש לטפל אף באורגניזמים החיצוניים עם הטיפול המקומי. שילוב שתי הגישות הוא ללא ספק גישת הטיפול הטובה ביותר, אך אם קשה להתמיד בתזונה מגבילה, ניתן להתחיל טיפול מקומי שמשפר את המצב, ובסופו של דבר מרפא את הפטרת, ואז להתחיל את התזונה בהדרגה על מנת למנוע את שיבת הפטרת.
טרם תחילת כל גישת טיפול, יש לבדוק היטב את אפשרויות הטיפול הזמינות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה. עם ריפוי פטרת הציפורניים, מומלץ להתייעץ עם הרופא לגבי תרופות טבעיות שהשיגו שיעורי הצלחה גבוהים, ללא תופעות לוואי, ויעילות ביותר לרוב האנשים.