איך לשמור על הדיאטה בזמן חופשה?

איך לשמור על הדיאטה בזמן חופשה?יציאה לחופשה, אין פירושה חופשה גם מהדיאטה. אנשים רבים משתמשים בחופשות כתירוץ לאכילת מזונות עשירים אותם הם בדרך כלל לא אוכלים, או הזמנת מנות גדולות במסעדות, ואכילה לעיתים קרובות מידי. למותר לציין כי התנהגות זו מסוכנת לדיאטה.

אך ניתן ליהנות מהחופש והמאכלים המקומיים ללא אריזת קילוגרמים מסוימים לנסיעה בדרך הביתה. הסוד הוא לבחור את המזונות בחוכמה, להפוך את מנטרת ה"מתינות" לכלל המפתח בחופשה, ולהקפיד על פעילות ככל הניתן במהלך הטיול.

עם ההגעה ליעד החופשה, מומלץ לשאול את הנהלת המלון או התושבים המקומיים לגבי המסעדות המקומיות, וסוג המזון אותו הן מציעות, או לבדוק במדריך התיירים. להשגת הערכות יסודית, מומלץ לחקור את אפשרויות האכילה לפני היציאה לחופשה. ניתן לשלוח מייל או להתקשר לבית המלון המוזמן ולבקש הצעות למסעדות. במידת האפשר, מומלץ לחפש את המסעדות המתאימות באינטרנט, על מנת לבחון את אפשרויות התפריט שלהן.

במאמר זה נציג טיפים שיסייעו לשמור על תזונה בריאה במהלך החופשה.

משקאות המכילים אפס קלוריות

אין צורך לשתות משקאות עתירי קלוריות. החדשות הטובות הן כי בדרך כלל קיים מגוון נרחב של אפשרויות משקה ללא קלוריות ברוב המסעדות. ניתן לבקש תוספת לימון לכוס מים קרים, או להזמין תה חם או קר שאינו ממותק, כמו גם קפה, מים מוגזים, סודה או משקה דיאטטי אהוב.

החדשות הרעות הן שאלכוהול יכול להיות אסון לדיאטה במהלך החופשה. אנשים רבים נוטים לשתות יותר במהלך החופשה. מרגריטות קפואות במהלך היום ומספר כוסות יין בלילה. כל משקה אלכוהולי יכול להוסיף בין 150-450 קלוריות.

צמצום המנות

אין זה הגיוני לשלול מזונות מהנים בזמן החופשה. במקום זאת, מומלץ לצמצם את גודל המנות או להזמין מנה עיקרית ללא מנה ראשונה. ניתן אף לחלוק מנה אחת עם בן הזוג, או לשמור חצי ממנה במקרר בחדר המלון לזמן מאוחר יותר.

טיפים לבחירת מנה במסעדה

לשאול כיצד יוגשו המנות – ולבקש שההזמנה תוגש באופן שונה, במידת הצורך. לדוגמא, ניתן להחליף בשר מטוגן בבשר צלוי על הגריל.

רטבים – מומלץ שיוגשו בצד, כך שניתן יהיה להשתמש בהם במתינות.

ירקות טריים – להזמין מנה עיקרית עם ירקות טריים, ללא חמאה או רוטב, או להזמין סלט במקום הצ'יפס הרגיל.

דגנים מלאים – מסעדות מסוימות מציעות לחמים ולחמניות המורכבים ממאה אחוזים חיטה מלאה, פסטות מלאות, תערובות דגנים מלאים ואורז מלא מאודה.

זהירות מנשנושים

כשמתיישבים במסעדה בתחושת רעב, הנשנושים הראשונים על השולחן, כגון לחמים, קרקרים או מנות ראשונות קטנות ועתירות שומן, נראים מפתים ביותר. אך הנשנושים הקטנים האלו עלולים להוסיף מאות קלוריות, ולמלא לפני שהארוחה תגיע. כך שמומלץ שלא להזמין תוספות או משקאות מקדימים, ולאכול במקומם סלט כמנה ראשונה בריאה.

מותר לאכול קינוח, כל עוד מתחלקים בו

חלק מרעיון החופשה הוא הנאה מהחיים, וחלק מהנאות החיים הם קינוחים אהובים. אם הארוחה גרמה לתחושת סיפוק, ניתן לקחת את הקינוח וליהנות ממנו מאוחר יותר, כשמתעוררת שוב תחושת רעב, או לחלוק את הקינוח עם משתתפי הארוחה.

בדרך כלל, הביסים הראשונים מהקינוח הם המהנים ביותר בכל מקרה. כך שהסיפוק והתשוקה למתוק יכול להגיע עם נגיסות קטנות ולקיחת הזמן להתענג על הטעם.