למה כדאי לאכול גרגירי חומוס?

למה כדאי לאכול גרגירי חומוס?חומוס הוא השם הערבי הניתן לצמח הנקרא בעברית "חמצה". בדרך כלל משתמשים במונח חומוס כדי לתאר את ממרח החומוס או את סלט החומוס, אך במאמר שלפניכם נתייחס בעיקר לצמח החומוס שאת הזרעים שלנו אנו אוכלים (גרגרי החומוס).

צמח החומוס הוא צמח השייך למשפחת הקטניות. המאכל הנפוץ ביותר שנהוג להכין מזרעי החומוס הוא ממרח החומוס שמכיל בנוסף לזרעי החומוס גם טחינה ותבלינים שונים. עם זאת, מהחומוס נהוג להכין גם קציצות פלאפל וכן נהוג לשלב את זרעי החומוס בסלטים חמים או קרים, בתבשילי ירקות, תבשילים צמחוניים ועוד. באזורים שונים בעולם כמו למשל בהודו נהוג גם לטחון את זרעי החומוס להכנת קמח חומוס.

ערכים תזונתיים של חומוס

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם זרעי חומוס מבושלים:

  • 164 קלוריות, 27.4 גרם פחמימות, 7.6 גרם סיבים תזונתיים, 8.9 גרם חלבון, 2.6 גרם שומן שמתוכם 0.3 גרם שומן רווי, 0.6 גרם שומן חד בלתי רווי, 1.2 גרם שומן רב בלתי רווי, 1113 מ"ג אומגה 6 וארבעים ושלושה מ"ג אומגה 3.
  • מינרלים – 49 מ"ג נתרן, 2.9 מ"ג ברזל, 48 מ"ג מגנזיום, 168 מ"ג זרחן, 7 מ"ג נתרן, 1.5 מ"ג אבץ, 0.4 מ"ג נחושת, 1 מ"ג מנגן ו- 3.7 מ"ג סלניום.
  • ויטמינים – ויטמין A – כ 27 יחב"ל, ויטמין C – כ 1.3 מ"ג, ויטמין E – כ 0.4 מ"ג, ויטמין B1 (תיאמין) – כ 0.1 מ"ג, ויטמין B2 – כ 0.1 מ"ג, ויטמין B3 – כ 0.5 מ"ג, ויטמין B6 – כ 0.1 מ"ג, ויטמין B9 (חומצה פולית) – כ 172 מק"ג, ויטמין B5 – כ 0.3 מ"ג וויטמין K – ארבעה מק"ג.

היתרונות של החומוס לבריאות

גרגרי החומוס עשירים מאוד במינרלים. למעשה, בכוס אחת של גרגרי חומוס המכילה בממוצע כ- 164 גרם חומוס, ניתן למצוא כשליש מכמות הנחושת היומית המומלצת לצריכה, 71 אחוז מכמות החומצה הפולית, שמונים וארבעה אחוז מכמות המנגן, קרוב לעשרים אחוז מכמות האבץ ולמעלה מרבע הכמות המומלצת של ברזל.

בנוסף לכך, החומוס מכיל סיבים תזונתיים רבים ובכמות של כוס אחת ניתן למצוא כחמישים אחוז מתצרוכת הסיבים היומית המומלצת. הסיבים מסייעים לתפקוד התקין של מערכת העיכול, מסייעים לשמירה על תחושת שובע לאורך זמן ומסייעים לספיחת כולסטרול מהמזון.

כמו כן, הגרגרים של החומוס מכילים שיעור מרשים של חלבון ובכוס אחת של גרגרי חומוס ניתן למצוא כחמישה עשר גרם חלבון, סך הכול כשליש מכמות החלבון המומלצת לצריכה יומית עבור אדם השוקל שישים וחמישה קילוגרם. לפיכך, מדובר על מקור מצוין לחלבון, בעיקר עבור אנשים הנמנעים מצריכת מזונות מן החי.

מעבר לכל הכתוב לעיל, גרגרי החומוס הינם בעלי שיעור נמוך ביותר של שומן. עם זאת, יתרון זה בטל בשישים כאשר משלבים את הגרגרים במנות עשירות בשומן כמו למשל פלאפל או ממרח חומוס, קחו זאת לתשומת לבכם.