חמישה מתכונים דיאטטיים כשרים לפסח

5 מתכונים דיאטטיים לפסחחג הפסח יכול לעבור בשלום גם עם תזונה בריאה ודיאטטית. סלטים, פשטידות, מרקים, ארוחות עוף בתנור, וקינוחים בריאים המבוססים על פירות טריים, הם חלופות נפלאות, טעימות, מזינות ומשביעות.

מרק אפונה עם ביצה

זהו מרק ממלא המספק מנת חלבון מהאפונה והביצה.

מצרכים ל-4 מנות

2 כוסות אפונה ירוקה

6 כוסות מרק ירקות צח

2 בצלים קצוצים

חצי כפית מלח

כפית פפריקה

חצי כפית כמון

כפית פלפל לבן

כף שמן זית

2 גזרים גדולים קצוצים

4 ביצים קשות חתוכות

אופן ההכנה

מקפיצים את הבצלים בסיר גדול על אש בינונית עד נמוכה עם כף שמן זית, עד להזהבה.

מוסיפים את האפונה, הגזר, המרק והתבלינים, ומרתיחים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-35 דקות, עד שהאפונה והגזר מתרככים.

יוצקים את המרק למעבד מזון ומערבלים על רמה גבוהה במשך מספר שניות, עד לקבלת מחית חלקה. יוצקים את המרק בחזרה לסיר, מתבלים במלח, ומגישים עם קומץ ביצה חתוכה על כל מנה.

חזה עוף ברוטב עגבניות

רוטב העגבניות המתובל הופך מנה זו לגרסה מקסיקנית לחזה עוף.

המצרכים ל-4 מנות

4 עגבניות קלופות ושטופות

רבע כוס בצל חתוך לקוביות

3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

שן שום קלופה

חצי כוס ציר מרק עוף ללא מלח

חצי כפית מלח

4 נתחי חזה עוף

2 כפות מים

אופן ההכנה

מניחים את העגבניות, הבצל, הכוסברה, השום, ציר המרק והמלח במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצטמצם, במשך כרבע שעה. התערובת הופכת לעיסה סמיכה, ואז מורידים מהאש.

בינתיים, משטחים כל נתח חזה עוף עם פטיש עץ.

מחממים פלנצ'ה על אש בינונית, קולים את נתחי חזה העוף עד שהם משחימים מבחוץ וכבר אינם ורודים בפנים, כארבע דקות לכל צד. מעבירים לצלחת עמוקה ומכסים עם מגבת נקייה על מנת לשמור על חומם. מגישים עם רוטב העגבניות ומקשטים עם כף כוסברה.

מתכון בסיסי לאורז מלא

מתכון זה יכול להוות תוספת לכל מנה עשירה ומתובלת. הטעם הניטראלי שלו אינו פוגם בטעמי המנות האחרות. חלופה בריאה ודיאטטית למנה זו היא להכין סלט ירקות טרי, ולאכול את האורז מעורבב עם הסלט.

מצרכים

כוס אורז מלא

שתי כוסות מים

רבע כפית מלח

אופן ההכנה

היחס הנכון של המים והאורז, הוא כוס ורבע מים לכוס אורז אחת, גם אם הוראות האריזה מציינות אחרת. יחס זה הופך את האורז לעסיסי יותר.

מבשלים את האורז המלא בסיר גדול ורחב, עם המים והמלח, ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים  את האש. מבשלים במשך ארבעים דקות. אם יש צורך מוסיפים מעט מים כל מספר דקות, עד שהאורז מוכן.

כשהאורז מוכן, מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר כשהסיר עדיין מכוסה, במשך עשר דקות נוספות, כדי שיספוג לחות מקסימאלית, ומגישים.

סלט טונה, זיתים וארטישוק

זהו שילוב יוצא דופן ועשיר לסלט, אותו ניתן להגיש עם פרוסות עגבניות על מצע חסה.

המצרכים ל-5 מנות

2 קופסאות טונה במים, סחוטה

כוס לבבות ארטישוק משומר

חצי כוס זיתים קצוצים

שליש כוס מיונז קל

שתי כפות מיץ מלימון סחוט

כף וחצי אורגנו טרי קצוץ

אופן ההכנה

מערבבים את הטונה, הארטישוק, הזיתים, המיונז, מיץ הלימון והאורגנו בקערה בינונית.

עוגת שוקולד ללא קמח

זוהי עוגה חגיגית המתאימה לאירוח בליל הסדר, בימי חג הפסח ובכלליות בשאר ימי השנה. אחרי ביס אחד מהעוגה, האורחים מתמכרים ומבקשים את המתכון.

המצרכים

כף חמאה ללא מלח

8 קוביות שוקולד מריר קצוצות דק

6 ביצים מופרדות מהחלבונים והחלמונים

חצי כוס סוכר חום

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-275 מעלות. מורחים תבנית בחצי כף חמאה. מניחים את יתרת החמאה עם קוביות השוקולד בסיר קטן, ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב קבוע, עד שהתערובת נמסה ומתאחדת. מקררים מעט. מוסיפים את החלבונים ומערבבים.

בקערה גדולה, מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף אחיד ומוצק. מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תערובת השוקולד.

יוצקים את התערובת לתבנית, ומשטחים עם כף גומי את החלק העליון. אופים במשך 45 עד חמישים דקות. מקררים ומגישים בטמפרטורת החדר.