2 מתכונים למוקפצים קלים להכנה

2 מתכונים למוקפץהאוכל האסיאתי הפך להיות פופולארי בארץ יותר ויותר וכל הזמן נפתחות עוד ועוד מסעדות. כל מסעדה של אוכל אסיאתי מגישה מנות של אוכל מוקפץ בשלל סוגים, גוונים, ריחות וטעמים.

ישנם כל כך הרבה סוגים של אוכל מוקפץ ולפיכך יש גם המוני מתכונים כאלה. יש בשרים מוקפצים, יש אטריות מוקפצות, יש ירקות מוקפצים, יש ספרינג רולים, יש מנות צמחוניות ומנות טבעוניות מוקפצות ועוד. נביא כאן רק קמצוץ מהמתכונים המעניינים והטעימים.

מתכון לנודלס חצילים ועוף

מרכיבים (למנה אחת):

100 גרם אטריות ביצים יבשות

100 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

1 ביצה

1 כף קורנפלור

1/2 כוס חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

להקפצה:

3 כפות שמן סויה לטיגון

1 בצל קטן, פרוס

1 פלפל אדום, פרוס

1 פלפל חריף קטן

3 שיני שום, פרוסות

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

2 כפות סאקה

1 כף רוטב פטריות שיטאקה

1 כף רוטב הויסין

1 כף רוטב סויה מתוקה

1 כף סוכר

להגשה:

1 בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:

  • לבשל את אטריות הביצים (הנודלס) בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות ומסננים. האטריות צריכות להיות כמעט לגמרי רכות .
  • להניח בקערה את רצועות העוף, להוסיף את הביצה ואת הקורנפלור, לערבב היטב ולהשהות הכול במשך 5 דקות. לבשל את רצועות העוף במים רותחים במשך 3 דקות ולהניח בצד. הפעולה מלבינה את העוף, מרככת אותו ומכינה אותו להקפצה, אך היא לא הכרחית.
  • לחמם ווק על אש גדולה, למזוג מעט שמן סויה ולהוסיף מיד את הבצל, את שיני השום, את החציל ואת הפלפל. להקפיץ עד להשחמה קלה, להוסיף את העוף, את האטריות ואת כל מרכיבי הרוטב חוץ מהסוכר. להקפיץ כ-1-½1 דקות, להוסיף את הסוכר ולהקפיץ במשך דקה נוספת.
  • להעביר את הנודלס לצלחת עמוקה, לקשט בבצל ירוק ולהגיש.

מתכון למוקפץ סיני עם ירקות, נודלס ורצועות עוף

מרכיבים:

חבילת אטריות נודלס סיני מוכנות ומסוננות

חזה עוף חתוך לרצועות ומושרה בדבש שום וסויה כחצי שעה

3 בצלים חצויים ופרוסים

2 שיני שום פרוסות

חבילה פטריות שמפיניון פרוסות

3 גזרים חתוכים למקלות

3 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות דקות

כרוב חתוך לרצועות

כוס נבטים

כף דבש

3 כפות רוטב סויה

צי’ילי חמוץ מתוק

מלח פלפל

כפית שום כתוש

אופן ההכנה:

  • משרים את חזה העוף בדבש, שום כתוש וסויה. מטגנים את רצועות העוף בנפרד בלי הנוזלים עד שמתקבל צבע שחום יפה. אחר כך מוציאים לצלחת.
  • מטגנים גזר עד להתרככות, מוסיפים את הגמבה, הכרוב, הנבטים והפטריות. מטגנים כמה דקות טיגון בין ירק לירק.
  • מוסיפים את הנודלס וממשיכים להקפיץ.
  • מוסיפים דבש, תבלינים, רוטב צ’ילי מתוק ואת החזה עוף. ממשיכים להקפיץ על אש נמוכה עוד כמה דקות.