ספרינג רול – שני מתכונים בריאים וטעימים

spexels-photoלא הרבה אנשים מכינים ספרינג רול בבית. כשהטעם מתעורר, פשוט יוצאים לאכול סושי, אגרולים וסוגים אחרים של אוכל אסיאתי מהנה. אך אין צורך לסיים לימודים מרוכזים בבית ספר קולינרי כדי להכין אותם בבית. גם אם הם יוצאים מרושלים, הם עדיין טעימים ובריאים.

אנשים המעוניינים להקפיד על התזונה בריאה ולא לאכול בחוץ ארוחות שגם אם הן נראות בריאות, אין לדעת מה הן מכילות באמת, יכולים לרכוש את נייר האורז והרטבים המיוחדים בחנות מזון אסיאתית, וליצור את העטיפות המגולגלות הטעימות.

בהתחלה התהליך מאיים מעט, כי הם עלולים להיקרע בקלות אם לא נזהרים. אך התוצאות מפתיעות לטובה כשמבינים כמה קל להכין אותם. בתוך מספר דקות, מגלגלים ספרינג רולים עם רכיבים בריאים עד להשגת מומחיות. השלב הבא הוא לזכות בתואר אליפות אולימפיאדת הספרינג רולים.

ספרינג רול פריך עם שעועית שחורה

המצרכים

לרוטב

חצי כוס שמנת חמוצה

כף וחצי רוטב סרירצ'ה

לגלילים

18 עטיפות נייר אורז

צרור כרוב שהוסרו ממנו עלים קרועים לפיסות גדולות

כוס שעועית שחורה, שטופה ומסוננת

גלעינים משני קלחי תירס טרי

בטטה בינונית קלופה ופרוסה דק

חצי בצל סגול, פרוס דק

אופן ההכנה

מערבבים בקערה קטנה שמנת חמוצה וסריריצ'ה.

להכנת הספרינג רול

ממלאים קערה גדולה במים חמים מאוד. עובדים על גליל אחד בכל פעם. טובלים את העטיפה במים למשך 15 שניות ומניחים על מגבת לחה.

קולים מעט את השעועית, התירס, הבטטות והבצל, במחבת ללא שמן.

מניחים במרכז כל עטיפה עלה כרוב, ועליה מניחים את הירקות הקלויים. לוקחים את הקצה התחתון של כל מעטפת ומגלגלים בחוזקה, מלמטה למעלה, עד שהחלק העליון פוגש את הקצה.

נזהרים שלא לקרוע את העטיפה. חוזרים על התהליך עם העטיפות והמילוי הנותרים. מגישים מיד עם הרוטב לטבילה.

ספרינג רול בריא

לקראת החגים, חלק מהאנשים מוצאים את עצמם עם רגשות מעורבים. זוהי אמנם תקופה יפה, אך היא עשויה להיות מעורבת במעט מתח, ואולי אכילה לא בריאה בשל הפינוקים אותם מביאים האורחים, והארוחות הכבדות.

לכן מומלץ להתכונן מראש ולהחליף ארוחת חג אחת בספרינג רול, כך שהרעב לא יהיה מוגבר כאשר מגיע לשולחן מגש עמוס לתפארת בעוגת גבינה.

מצרכים

בטטה קלופה טחונה

אבקת שום

פלפל שחור טחון

קמצוץ מלח ים

שמן קוקוס או שמן זית כתית

כפית חומץ אורז

כפית רוטב סויה דל נתרן

חסה

עלי תרד

צנוניות קצוצות לחתיכות קטנות או לרצועות

קומץ נבטים

נייר אורז

אפשרות: כפית עלי נענע טרייה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, צנוברים, צימוקים.

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם מעט שמן קוקוס או שמן זית ומוסיפים את הבטטה המגוררת, אבקת השום, מלח הים והפלפל. קולים במשך מספר דקות תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את חומץ האורז ורוטב הסויה בדקות האחרונות. מסירים מהאש.

משטחים דף נייר אורז, מרטיבים במים חמים, מניחים כף בטטה, חסה, תרד, צנון ושאר המרכיבים, על החלק התחתון של הנייר, ומגלגלים בחוזקה.

חוזרים על התהליך עם כמה גלילים שרוצים. מרטיבים סכין חדה וקוצצים את הגלילים לחצאים אלכסוניים. זהו שלב אופציונאלי, אך הגשה זו נראית מפוארת ומאפשרת אכילת מנות קטנות.

החיסרון היחיד הוא שגלילי נייר אורז אינם מחזיקים מעמד זמן רב במקרר, היות והם נוטים להתייבש, אך אם מכינים מראש את המילוי, מפחיתים את זמן הכנתם. כך ניתן להכין מספר ספרינג רולים שרוצים לאכול באותו רגע. בשאריות המילוי ניתן להשתמש לארוחות אחרות.