מתכונים בריאים למאכלים עם פסטרמה

מתכון דיאטטי לפסטרמהפסטרמה היא חלופה טעימה לבשר, עוף ודגים. היא בריאה ומוסיפה טעם לארוחות. למרות שהיא מכילה יחסית כמויות גבוהות של נתרן לעומת חזה עוף, יש לה מספר לא מבוטל של יתרונות תזונתיים.

ניתן להשיג סוגי פסטרמה רבים הנמכרים בשווקים ובסופרמרקטים. הנתחים הפופולריים ביותר הם אפויים או מיוצרים בדבש מעושן. חלק מחברות המזון מוסיפות לפסטרמה סוכרים, חומרים משמרים ותבלינים לשיפור הטעם והארכת חיי המדף.

לכן, מומלץ לבדוק היטב את תוויות התזונה ולבחור גרסאות דלות שומן.

תכולת ויטמינים ומינרלים בפסטרמה

פסטרמה היא מקור מצוין של ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים, הכוללים:

• ויטמין B6
• ויטמין B12
• ברזל
• מגנזיום
• חומצה פנטותנית
• אשלגן
• זרחן
• ריבופלבין
• תיאמין
• אבץ.

פסטרמה וקיש אספרגוס

זמן הכנה: שעה ורבע.

החומרים לארבע מנות

4 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס פסטרמה אפויה קצוצה
צרור אספרגוס קצוץ
כוס גבינה בולגרית רזה
בצק קיש קנוי
2 כפות שמן זית
כף חומץ בן יין לבן
6 כוסות עלי בייבי
כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-325 מעלות. בקערה בינונית, טורפים את הביצים, מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים.
מוסיפים את הפסטרמה, האספרגוס והגבינה, מערבבים ויוצקים לתוך תבנית קיש. אופים במשך שעה.
בינתיים, בקערה גדולה, מערבבים את השמן, החומץ, מלח ופלפל. מוסיפים את הירקות והעגבניות, מערבבים ומגישים עם הקיש.

סלט פריך חם של פסטרמה עם עלי בייבי

סלט מתון, מאוזן בטעמים, צבעוני, עסיסי ופריך.

כף שמן זית
חצי קילו פסטרמה אפויה, או נקניק פסטרמה פרוס וחתוך לרצועות
תפוז מפולח
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
8 כוסות עלי בייבי חתוכים
בצל סגול קטן פרוס דק

אופן ההכנה

מחממים כף שמן במחבת גדולה על אש בינונית עד גבוהה. מוסיפים את הפסטרמה ומקפיצים במשך חמש דקות.
בקערה גדולה מניחים את פלחי התפוז, החומץ, המלח והפלפל ומערבבים קלות. מוסיפים את עלי הבייבי, הבצל והנקניק המוקפץ, ומערבבים.

כריך פסטרמה עם סלט שומר

ניתן להוסיף מעט צימוקים לסלט הטרי המרענן, להוספת מתיקות מפתיעה המנטרלת את הטעם החזק של הפסטרמה ולחם השיפון הקל.

החומרים לארבע מנות

זמן הכנה: רבע שעה

4 כפות מיונז קל
2 כפות חומץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קומץ צימוקים
3 כוסות שומר פרוס דק
חצי כוס סלרי פרוס
חצי כוס בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות דקות
7 פרוסות לחם שיפון קל
חצי קילו פסטרמה אפויה פרוסה, או נקניק.

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים את המיונז, החומץ, המלח והפלפל. מוסיפים את הצימוקים, השומר, הסלרי ובצלי השאלוט, ומערבבים.

בחלוקה שווה, יוצרים עם הלחם הקל כריכים המורכבים מהסלט והנקניק, ומגישים.