מתכונים בריאים לסלטים טבעונים

מתכון בריא לסלטים טבעוניםכולם נהנים מסלטים טעימים. טוב, אולי לא כולם, אבל כשמכינים אותם ממרכיבים איכותיים ובריאים, גם סלטים טבעונים יכולים להיות מהנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם. אלו הם סלטים יפהפיים מעוררי השראה שהופכים עד מהרה להיות אהובים גם על אנשים שאינם צמחונים או טבעונים.

כשחוזרים הביתה והמקרר ריק, תמיד יש סלט עונתי מהנה. ניתן לתבל את הסלטים עם מעט שמן זית ולהוסיף כל רכיב כיד הדמיון הטובה. אלו הם סלטים טריים, טעימים ומהנים.

סלט יווני

זהו סלט יווני יפה המורכב מפלחי חסה, עגבניות טריות, זיתים, טחינה ולימון. לא מומלץ לשמור אותו למועד מאוחר יותר אלא להגיש מיד. אפשרות נוספת היא להכין את הסלט מלבד החסה, הקישוטים והרוטב, ולהרכיבו ממש לפני ההגשה.

זמן ההכנה: רבע שעה

מצרכים ל-4 מנות

לסלט

2 ראשי חסה

1.5 כוס וחצי עגבניות שרי חצויות או חתוכות לרבעים, בהתאם לגודלן

2/3 כוס מלפפון קצוץ

2/3 כוס סלרי קצוץ

רבע כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

כף בצל שאלוט פרוס דק מאוד

כף מיץ לימון

קורט מלח

טחינה

רבע כוס שמן זית כתית מעולה

2-3 כפות מיץ לימון לפי הטעם

1-2 שיני שום לפי הטעם

2 כפות טחינה

חצי לכפית מלח ים

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

קישוט

רבע כוס נענע טרייה קצוצה דק או בזיליקום

אופן ההכנה

להכנת הסלט

  1. חוצים את ראשי החסה לאורכם, מנקזים את המים.
  2. בקערת ערבוב בינונית מערבבים את העגבניות, המלפפון, הסלרי, הזיתים, בצל השאלוט, מיץ הלימון וקמצוץ מלח. מקפיצים, מערבבים ומניחים בצד כדי שהטעמים ייספגו.

להכנת הרוטב – בכוס או בקערה קטנה מערבבים את כל המרכיבים, כשמתחילים עם הטחינה, מים, מיץ הלימון והשום. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים עוד מיץ לימון אם הטעם מריר, או אם צריך תוספת שום. מתבלים עם פלפל, מערבבים שוב ומניחים בצד.

הרכבת הסלט – מכניסים את כל הירקות לקערת הגשה. בעזרת כף, מטפטפים בנדיבות את הרוטב, מערבבים, ולאחר מכן מסיימים עם מפוררת ועשבי תיבול קצוצים.

סלט רומני עם קינואה

זהו סלט מגרה ביותר שלא ניתן להפסיק לאכול אותו, אפילו לארוחת בוקר. הוא קל להכנה, בריא, מפוצץ בטעמים טריים, מכיל רכיבים פריכים, ממלא ומספק. ניתן להכין את המרכיבים ולשמור למועד מאוחר יותר, רק לאחסן בנפרד את הרוטב ולהרכיב ממש לפני ההגשה. כולם אוהבים אותו!

המצרכים ל-4 מנות

לסלט

2/3 כוס קינואה לא מבושלת, שטופה

כוס ושליש מים

חצי כוס גרעיני חמניות לא קלויים

כפית שמן זית

ראש חסה קטן קצוצה לפיסות בגודל נגיסה

כוס גזר מגורר

כוס כרוב קצוץ, ירוק או סגול

חצי כוס צנוניות קצוצות

חצי כוס חמוציות

לרוטב

שליש כוס שמן זית

3 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות חומץ אורז

רבע כוס כוסברה טרייה קצוצה

2 כפיות דבש

2 שיני שום בינוניות קצוצות

חצי כפית מלח ים

רבע כפית פלפל אדום מתוק

אופן ההכנה

הכנת הקינואה

  1. מערבבים את הקינואה והמים בסיר בינוני. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מקטינים את החום על מנת לשמור על רתיחה עדינה. מבשלים עד שהקינואה סופגת את כל המים, במשך כעשר דקות עד רבע שעה. מנמיכים את האש ככל שעובר הזמן, לשמירת רתיחה עדינה.
  2. מורידים את הסיר מהאש, מכסים, ומניחים לקינואה לשחרר אדים במשך חמש דקות. מערבבים קלות ומניחים בצד להתקרר.

קליית הגרעינים – מערבבים את הגרעינים ושמן זית במחבת בינונית. מקפיצים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד וזהירות שלא יישרפו, עד לקבלת ריח טוב והגרעינים מתחילים להזהיב קלות בקצוות. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.

בקערה גדולה, מערבבים את החסה, הגזר, הכרוב, הצנוניות והחמוציות. לאחר שהגרעינים והקינואה התקררו, מוסיפים אותם לקערה.

הכנת הרוטב

בבלנדר או במעבד מזון קטן, מערבלים היטב את כל המרכיבים. טועמים ומתקנים טיפול לפי הצורך. אם הנטייה היא לטעם מתוק, ניתן להוסיף מעט דבש. אם הנטייה היא לטעם מתובל יותר, ניתן להוסיף מעט פלפל אדום.

לפני הגשת הסלט, מוסיפים את הרוטב, ומערבבים קלות.