מתכון לעוגת תפוחים דיאטטית

עוגת תפוחים בריאה ודיאטטיתהמתכונים הפשוטים והטובים ביותר לעוגת תפוחים טעימה או אפילו טובה יותר מהגרסאות המשמינות. אפשר לאכול עוגה שאינה מצופה בקרם ועמוסה בריבה, וליהנות מכל ביס.

כי לפעמים מתחשק לאכול משהו מתוק בשעות המשבר של אחר הצהריים, אך תכתיבי הדיאטה אינם מאפשרים לטעום כלום. ובכן, פרוסת עוגת תפוחים דיאטטית, מאפשרת לאכול את העוגה ולשמור אותה שלמה.

עוגת תפוחים בגרסת שומרי משקל

המצרכים ל-18 מנות
3 ו-1/3 כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
כפית מלח
2 כפות סוכר או תחליף סוכר
4 חלבונים
4 תפוחים ללא הליבה, לחתוכים לקוביות.
כוס וחצי רסק תפוחים שאינו ממותק
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרססים תבנית עם תרסיס שמן.
בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, הקינמון והמלח.
בקערה גדולה, מקציפים עם מערבל חשמלי במהירות גבוהה את החלבונים והסוכר לקצף רך.
מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה, ומוסיפים את התפוחים, רסק התפוחים והווניל.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים אותה בשכבה חלקה.
אופים עד להזהבה או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי, כ-55 דקות.
מקררים על השיש למשך עשר דקות.
מסירים מהתבנית ומקררים למשך 20 דקות נוספות.
מגישים.

עוגת תפוחים דלת שומן

זוהי עוגת תפוחים דלת שומן קלה להכנה, לחה ביותר וטעימה להפליא!
זמן הכנה: 45 דקות.
116 קלוריות בלבד לכל פרוסה.

המצרכים

7 תפוחים ירוקים
2 ביצים
כף ו-1/3 סוכר חום בהיר או תחליף סוכר
גרידה מלימון אחד
מעט מלח
כוס מינוס כף קמח מנופה
רבע כוס + כף חלב דל שומן
3 כפיות אבקת אפיה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנפים את הקמח ומניחים בצד.
מנקים את פנים התפוחים, קולפים ופורסים לפרוסות דקות.
מניחים בקערת מערבל את הביצים, הסוכר וגרידת הלימון ומערבלים עד לקבלת קרם סמיך.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והחלב, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שני שליש מהתפוחים לבלילה, ומערבבים בכף עץ.
מניחים את העיסה המוכנה בתבנית.
מסדרים את פרוסות התפוחים הנותרים מעל הבלילה.
אופים בתנור במשך 35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.

בתיאבון!

עוגת תפוחים דיאטטית

המצרכים

כוס ורבע קמח
2 כפיות סודה לשתייה
כפית אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
2 תפוחים מגוררים
כפית חמאה
כפית תמצית וניל
ביצה
חצי כפית ממתיק נוזלי

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, התבלינים והמלח. מוסיפים חמאה, תמצית וניל, ביצים וממתיק נוזלי. מוסיפים את התפוחים ויוצקים למחבת מרובעת. אופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על השיש לקירור למשך עשר דקות, ופורסים לריבועים.
עוגת תפוחים דיאטטית בגרסת ספוג

המצרכים

כוס וחצי קמח מנופה
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
6 ביצים מופרדות
חצי כוס מיץ תפוחים ללא סוכר
כף מיץ לימון
כפית ממתיק נוזלי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים בקערה את הקמח, ומוסיפים את אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את מיץ התפוחים, מיץ הלימון והממתיק הנוזלי, ומערבבים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים.

מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. ממשיכים לערבב עד שהקצף נוקשה. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, ומוסיפים בתנועות קיפול את החלבונים.

יוצקים לתבנית אפייה ואופים במשך חמישים דקות עד להשחמה קלה. מניחים לקירור, אך לא מסירים את העוגה מהתבנית עד שהיא מתקררת.