קורנפלקס – דגני בוקר

דגני בוקר – קורנפלקסאמנם קורנפלקס מהווה שם גנרי עבור כל הסוגים של דגני הבוקר הקיימים, אך חשוב לציין כי קורנפלקס הם דגני בוקר המיוצרים מתירס בעוד שישנם סוגים שונים של דגני בוקר המיוצרים ממרכיבים אחרים כמו למשל שיבולת שועל, חיטה, אורז ועוד.

דגני הבוקר הראשונים בהיסטוריה באו לעולם לגמרי במקרה בשנת 1894 לאחר שנעשו ניסיונות להציל גרעיני חיטה מבושלים שהושרו במים על ידי ייבוש שלהם. המוצר החדש התגלה כטעים במיוחד וזמן קצר לאחר מכן נעשו ניסיונות לשחזר את התהליך עם חומרי גלם אחרים. חיש מהר התגלה כי חומר הגלם המוצלח ביותר להכנת הפתיתים המיובשים היה גרעיני תירס.

החברה הראשונה שייצרה קורנפלקס באופן תעשייתי נקראת קלוגס וחברה זו פעילה עד ימינו אנו. כיום דגני הבוקר שהחלו את דרכם בארצות הברית נחשבים למרכיב נפוץ בארוחות בוקר בכל רחבי העולם, אם כי עדיין ארצות הברית היא צרכנית הקורנפלקס הגדולה בעולם. כמחצית מתושבי ארצות הברית מתחילים את יומם באכילה של קערת קורנפלקס וסך הכול אמריקאי ממוצע אוכל כמאה ושישים קערות קורנפלקס מדי שנה.

ערכים תזונתיים של קורנפלקס

הערכים התזונתיים של הקורנפלקס משתנים בהתאם לסוג המוצר. כך למשל בקורנפלקס רגיל של חברת קלוגס ניתן למצוא 372 קלוריות במאה גרם, אך במאה גרם של קורנפלקס דבש ובוטנים של חברת קלוגס ניתן למצוא יותר מארבע מאות קלוריות סך הכול. הערכים התזונתיים משתנים לא רק בהתאם לסוג היצרן אלא גם בהתאם לכמות החלב והרכב החלב שמוסף לקורנפלקס, בהתאם לתוספות השונות המוספות לו ועוד.

לאור כל זאת, מומלץ מאוד לקרוא בעיון ובאופן יסודי את טבלת הערכים התזונתיים שמופיעה על אריזות המוצרים השונים. באופן עקרוני, קורנפלקס מכיל בעיקר פחמימות וכמות נמוכה מאוד של שומן וזאת כיוון שהתירס הוא המרכיב העיקרי במוצר.

המסרים המטעים של היצרנים

נכון לכתיבת שורות אלה כל היצרנים של הקורנפלקס ללא יוצא מן הכלל מנסים לשווק את המוצרים השונים על ידי שימוש במסרים בריאותיים ועל ידי ניסיונות להצמיד למוצרים שלהם תדמית בריאה.

עם זאת, חשוב מאוד להיזהר מהמסרים הפרסומיים וזאת כיוון שניתן בקלות ללכת שולל אחרי מניפולציות שיווקיות. כך למשל בדרך כלל נוהגים המפרסמים לציין את הערך הקלורי המסתתר במנה של שלושים גרם קורנפלקס. במידה ותשקלו בעצמכם שלושים גרם קורנפלקס, תיווכחו לדעת כי מדובר על כמות קטנה מאוד של קורנפלקס שלא משקפת את הצריכה היומית.

בנוסף לכך, היצרניות מנסות להצניע את התכולה הגבוהה של הסוכר במוצרים השונים ולהדגיש יותר למשל את תכולת הסיבים. שימו לב – בשלושים גרם של קורנפלקס פרוסטיס מתוצרת קלוגס ניתן למצוא יותר משתי כפיות סוכר, כמות גבוהה ביותר לכל הדעות. גם כאן ניתן לראות כי מומלץ לקרוא את הנתונים לגבי הערכים התזונתיים בעיון ובביקורתיות.

אולי יעניין אותך גם:

מה יקרה לגוף שלי אם אכלתי בטעות עובש?