הרבה פעמים במהלך היום אנחנו מרגישים נפילת אנרגיה, מן עייפות שמגיעה אך לא תמיד יש באפשרותנו להיכנס למיטה וללכת לישון. אחת מהדרכים שיכולה לעזור לנו ולתת לנו בוסט של אנרגיה במהלך זה כמובן קפה אך מה עושים כאשר בא לנו משהו אחר או שאנחנו נמנעים מקפה? אכילה של חטיף אנרגיה יכול להיות פתרון נפלא שירים את רמת האנרגיה שלנו למעלה.
אנו משתפים אתכם בשני מתכונים פשוטים וקלים להכנה, בריאים וטעימים שיוכלו להרים את רמת האנרגיה שלכם במהלך היום במידה ויהיה לכם צורך בכך.
מתכון נפלא: גלילת תמרים, אגוזים ושקדים
מרכיבים:
1/2 חבילת תמרים ללא חרצנים בוואקום
1/3 כוס שקדים טחונים (אפשר לקנות מוכן או לטחון במעבד מזון לבד)
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס
1/4 כוס אגוזי פקאן שבורים גס
1/3 כוס צימוקים או חמוציות
כפית שומשום
כפית קוקוס
1/4 כפית קינמון
קוקוס לציפוי
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את התמרים יחד עם השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה. במידה והתמרים קשים מדי ניתן לחמם אותם מעט או להוסיף מעט מים או מיץ לימון, חשוב שזה לא יהיה נוזלי.
- מוסיפים לתערובת את אגוזי המלך וממשיכים לערבב עד שהם נטמעים היטב בתערובת.
- מוסיפים לתערובת את אגוזי הפקאן השבורים וממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים לתערובת גם את הצימוקים וממשיכים לערבב עד שהכל נטמע.
- ממשיכים ומוסיפים את השומשום בהדרגה, הקוקוס והקינמון ומערבבים היטב עד שהכל נטמע לתוך התערבות והיא אחידה.
- טועמים ומתקנים, מוסיפים עוד קינמון או שברי אגוזים במידה והתערובת רכה או נוזלית מדי.
- לוקחים את התערובת ומתחילים לגלגל אותה לנקניק ארוך, אפשר לחלק לשניים ולגלגל לשני נקניקים שונים.
- את נקניק התמרים מגלגלים בתוך הקוקוס עד לציפויו בצורה אחידה מכל כיוון.
- עוטפים בנייר אפייה באופן צמוד והדוק ומעליו שמים ניילון נצמד ומהדקים היטב, מטרת הניילון מניעה של ספיגת ריחות.
- מכניסים למקפיא למינימום שעה-שעתיים.
- כרבע שעה לפני שרוצים להגיש מוציאים מהמקפיא, פורסים לפרוסות ומגישים.
מתכון בריאות: חטיף פצפוצי אורז, שומשום וטחינה
מרכיבים:
3 כוסות פצפוצי אורז מלא ללא תוספת סוכר
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
1/3 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
2 כפות שומשום מלא
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים/ פקאן קצוץ/ שקדים קצוצים
1/4 כוס חמוציות או צימוקים
הוראות הכנה:
- לוקחים את פצפוצי האורז ושופכים לקערה גדולה ועמוקה.
- מוסיפים את הטחינה לאט תוך כדי ערבוב, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט טחינה.
- מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב עד לקבל תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת את השומשום והאגוזים הקצוצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת את החמוציות ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- טועמים ומתקנים טעמים, אם יש צורך להמתיק מוסיפים עוד מעט סילאן.
- לוקחים מנג'טים ומסדרים על מגש שמתאים בגודל להכנסה למקפיא.
- בעזרת כף לוקחים מעט מהתערובת ומניחים בתוך מנג'ט, כך עוברים מנג'ט מנג'ט וממלאים אותו בתערובת עד שמסיימים את התערובת.
- מכסים את המגש בניילון נצמד ומכניסים להקפאה למשך מינימום 3 שעות.
- להוציא כ- 20 דקות לפני ההגשה.
חטיפי בריאות להעלאת רמת האנרגיה קל להכין ותמיד טוב שיש בבית בהישג יד, ניתן לשמור אותם במקפיא עד 3 חודשים מיום ההכנה. אפשר לאכול ככה סתם באמצע היום עם כוס קפה או תה
בתאבון ולבריאות!