חזה עוף במרינדה – 3 מתכונים טעימים ובריאים!

חזה עוף במרינדהחזה עוף ידוע כמאכל אהוב על רוב האנשים. אפשר לעשות ממנו שניצל מטוגן ואפשר להקפיץ אותו במחבט כשהוא טבול במרינדות שונות. המרינדות הן בלילות שונות שיוצרות מעין רטבים מעניינים וטעימים.

מרינדות בטעמים שונים עושות לחזה העוף רק דברים טובים: העוף סופח לתוכו את כל הטעמים המעניינים של המרינדה ובמקביל המרינדה שומרת על רטיבות מסוימת של העוף ומרככת אותו וגם שומרת שימשיך להיות עסיסי. חזה עוף במרינדה, או פסטרמה בהכנה ביתית, מתאימים לאנשים ששומרים על תפריט דיאטטי כי נתח העוף הזה אינו משמין.

אפשר להכין מרינדות בטעמים ובצבעים שונים וליצור עניין בצלחת ובפה. נביא כאן כמה מתכונים של חזה עוף במרינדה מסוגים שונים.

חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

מרכיבים נדרשים לעוף:

500 גרם חזה עוף נקי ופרוס לשניצלים עבים

3 כפות סילאן

1/2 כוס מיץ תפוזים

כף חרדל (חלק, ללא גרגירים)

2 כפות פפריקה מעושנת

מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים לירקות:

1/2 ראש כרובית, מפורק לפרחים

2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים

3 קישואים, פרוסים גס באלכסון

2 גזרים, פרוסים גס באלכסון

1 דלורית, חתוכה לקוביות

10 ענפי טימין

שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

הכנת הירקות: לחמם תנור ל-200 מעלות. בתוך סיר מלא מים רותחים לחלוט את הגזר והכרובית במשך 5-4 דקות. להוציא את הירקות מהמים, להעביר לקערה עם שאר הירקות ולתבל בשמן זית, מלח ופלפל. להעביר הכול לתבנית, להוסיף את ענפי הטימין, לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור החם למשך 10 דקות.

הכנת העוף: לתבל את חזות העוף במלח ופלפל ולצרוב במחבת חמה כחצי דקה מכל צד, עד להזהבה.

לערבב את מרכיבי המרינדה בקערית ולמרוח בה את חזות העוף. להוסיף אותם לתבנית הירקות ולהחזיר לתנור ללא כיסוי למשך 12-10 דקות נוספות.

בתיאבון!

חזה עוף בחרדל ודבש

זוהי מנה דיאטטית עם 270 קלוריות למנת עוף אחת. המתכון מתאים לשתי יחידות של חזה עוף.

מרכיבים:

2 יחידות חזה עוף בינוניות ללא עור

חצי בצל חתוך לרצועות

כפית שמן זית

מרכיבים למרינדה:

2 כפות דבש

כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים

1 כף רוטב סויה

מיץ מ-1/2 לימון

עלים מענף תימין אחד

בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות

2 שיני שום כתושות (לאלה שאוהבים במיוחד שום מומלץ לשים יותר)

4 כפות מים

פלפל צ'ילי מתוק קצוץ דק (ללא חרצנים)

פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

לצקת לקערה את כל חומרי המרינדה ולערבב היטב עד שמתקבל מעין רוטב חלק.

להשרות את חזות העוף במרינדה למשך שעתיים לפחות.

לחמם שמן זית במחבת טפלון, להוסיף חצי בצל חתוך לרצועות ולטגן אותו עד שקיפות. להוסיף את חזות העוף ולטגן דקות ספורות מכל צד.

בתיאבון!

חזה עוף במרינדת קטשופ וחרדל עם פטריות ובצל

מרכיבים:

3 נתחים של חזה עוף

1 בצל

סלסלת פטריות

1.5 כף חרדל גרגרים

3 כפות קטשופ

2 כפות שמן קנולה

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

לנקות את חזות העוף משאריות של עצמות ושומן, להמליח ולפלפל משני הצדדים.

לערבב בקערה את הקטשופ עם החרדל.

לחתוך את הבצל לחצאי פרוסות ואת הפטריות לפרוסות.

לחמם במחבת 2 כפות שמן קנולה. כשהשמן חם להכניס את חזות העוף ולטגן 3-2 דקות מכל צד עד שהעוף ישחים מעט. להוציא את חזה העוף מהמחבת ולהניח בתבנית יציקה שאפשר להכניס לתנור.

בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות.

על אותו השמן המחבת להכניס את הבצל ולטגן עד לשקיפות. להוסיף את הפטריות, להמליח ולפלפל מעט. להקפיץ הכול תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מתרככות.

לצקת את התערובת של החרדל והקטשופ על נתחי חזה העוף ולדאוג שכל הנתחים יצופו ברוטב. לפזר מעל את הבצל והפטריות, לשים בתבנית ולהכניס לתנור למשך 20 דקות.

בתיאבון!