מתכון למוזלי מעולה שאתם חייבים לטעום!

מתכון למוזלי מעולה שאתם חייבים לטעום!מקורו של המוזלי הוא מהמטבח השוויצרי והגרמני. זהו סוג של דגני בוקר אותם נהוג להגיש באותן מדינות בארוחות הבוקר או בארוחות הערב. מוזלי עשוי בעצם משיבולת שועל דחוסה (קוואקר) בתוספת של פירות. ישנם שני סוגים של מוזלי: האחד בשילוב של פירות טריים והשני בשילוב של פירות מיובשים.

בשנים האחרונות בארץ המזון הבריא תפס תאוצה והמוזלי הפך להיות מוגש כמעט בכל מקום. המחשבה של הישראלים שמוזלי הוא גרנולה בשילוב של פירות ויוגורט, אינה נכונה מכיוון שהדגנים המרכיבים את המוזלי הם לא קלויים לעומת הגרנולה שהיא סוג של דגנים קלויים עם ממתיק ועם שמן כדי להשיג מרקם פריך וטעים. כמו כן, מוזלי לא חייב להיות מוגש עם יוגורט, אלא ישנה עוד אפשרות של הגשה – מוזלי עם שמנת, עם טפיוקה או עם חלב.

חשיבות מרכיבי המוזלי

שיבולת שועל היא המרכיב העיקרי במוזלי והיא בריאה וחיונית מאוד לגוף בזכות היכולת שלה לעזור בהורדת הכולסטרול בדם. המרכיב השני במוזלי הם הפירות הטריים או המיובשים ולהם יש ערך תזונתי גבוה. מרבית הפירות מכילים אחוזים גבוהים של מים, אחוזים גבוהים של סוכר ואחוזים נמוכים מאוד של שומן, וכמובן שהם מכילים ויטמינים ומינרלים חשובים והכרחיים לגוף. המרכיב השלישי במוזלי הוא חלב, יוגורט או שמנת – מוצרי חלב שחשובים מאוד לבריאות משום שהם מכילים סידן וחלבונים.

מתכון למוזלי טעים במיוחד

זהו מתכון ביתי למוזלי טעים במיוחד ועשיר בכל טוב. זמן עבודה- 30 דקות, זמן הכנה- 45 דקות והמוזלי מוכן ויכול להיות מוגש לשולחן!

מרכיבים

גרנולה בהכנה ביתית (פירוט יבוא בהמשך)

יוגורט – בין חצי גביע לגביע עבור כל סועד.

פירות קצוצים/ פרוסים – מומלץ במיוחד: קלמנטינות, תפוזים, קיווי, אגסים ותפוחי עץ (כוס פירות לכל סועד)

מעדן פרי, סילאן או דבש

מה בגרנולה?

400 גרם שיבולת שועל שלמה

1 כוס אגוזי פקאן

1 כוס שקדים (שלמים/ פרוסים)

3/4 כוס של גרעיני חמנייה

3/4 כוס של גרעיני דלעת

1/2 כוס קוקוס

קמצוץ מלח

100 גרם חמאה

1 כוס דבש/ סילאן

1 כוס צימוקים/ חמוציות

אופן ההכנה

  • שמים בקערה את השיבולת שועל, השקדים, האגוזים, הקוקוס, גרעיני החמנייה, גרעיני הדלעת והמלח ומערבבים הכול.
  • בסיר קטן ממיסים את החמאה. להוסיף סילאן/ דבש ולבשל כ- 3-4 דקות תוך כדי בחישה.
  • שופכים את תערובת החמאה על התערובת היבשה של השיבולת שועל והאגוזים ומערבבים הכול היטב.
  • לחמם את התנור ל- 170 מעלות.
  • את התערובת המוכנה משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות.
  • את התערובת החמימה יש לערבב באמצעות כף עץ, לשטח שוב ולאפות עוד 10 דקות. להוציא מהתנור ולהניח לצינון.
  • כשהגרנולה המוכנה מתקררת לטמפרטורת החדר, לפורר אותה בעזרת הידיים. להוסיף את הצימוקים/ החמוציות, לערבב ולשים בתוך צנצנת אטומה.
  • עבור מנת המוזלי המוגמרת- לרוקן גביע יוגורט לכוס גדולה או לקערה, לפזר כמות גדולה של גרנולה ולסדר את הפירות. אחר כך זולפים סילאן, דבש או מעדן פרי ומגישים לשולחן.

בתיאבון ובהנאה גדולה!