הגרסה הבריאה לחנוכה: מתכון לסופגניות האפויות הטובות ביותר

לקראת חנוכה: מתכון בריא ודיאטטי לסופגניות אפויותמי לא אוהב סופגנייה טובה? בגרסה דיאטטית, חלבית או מצופה, מלאה בריבה דלת קלוריות או בצורת ספינג' מרוקאי עתיר שומנים? סופגניות הן סמל חג החנוכה, אך תענוג זה מכיל כמות נכבדה של שמן וסוכר!

אתם לא צריכים להתבאס! יש כזה דבר סופגניות בריאות ודיאטטיות. הגרסא האפויה היא השיטה להפחית בשומן ובקלוריות. ילדים יכולים לאכול מהן מבלי שההורים ידאגו, וניתן להכינן במספר גרסאות.

הסופגניות האפויות הטובות ביותר

סופגניות אלו דיאטטיות, הן אפויות ולא מטוגנות, וקל ביותר להכינן. הן נעלמות מהמגש עוד לפני שמספיקים לשבת!

המרכיבים

חצי כוס מרגרינה רכה

כוס סוכר

2 ביצים

3 כוסות קמח

4.5 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית מלח

חצי כפית אגוז מוסקט

כוס חלב דל שומן

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה

מערבבים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מרגרינה, וכשהתערובת מגובשת, מוסיפים את חצי כוס הסוכר הנוספת.

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, מלח ואגוז מוסקט.

מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר.

מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.

ממלאים צלוחיות או כוסיות הגשה משומנות

אופים בחום של 200 מעלות במשך רבע שעה עד עשרים דקות, או עד שהסופגניות זהובות.

מפזרים מלמעלה מעט קינמון.

סופגניות קינמון אפויות

סופגניות קלאסיות אלו מזכירות את טעם חג החנוכה. מתכון פשוט זה מאפשר את הכנת הסופגניות המוכרות ללא טיגון. התוצאה היא טעם מתוק שאינו מתוק מידי, ואפשר לאכול מהן לאורך כל ימי החג ללא תחושת אשמה.

זמן הכנה: שעה ועשר דקות

רמת קושי: קלה.

מצרכים ל-12 סופגניות

תרסיס שמן

2 כוסות קמח

כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפיה

כפית קינמון

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

חצי כפית מלח

ביצה גדולה טרופה קלות

כוס ורבע חלב דל שומן

2 כפות חמאה ללא מלח מומסת

2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרססים בשמן צלוחיות או תבניות הגשה.

בקערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הביצה, חלב, חמאה ממוסת ווניל. מוסיפים את קערת המרכיבים הנוזלים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת בחלקים שווים לתבניות הקטנות, ומכניסים לתנור.

אופים במשך 17 דקות, עד שקיסם יוצא נקי. מניחים לקירור במשך חמש דקות.

סופגניות אפויות קלאסיות

הסופגניות העתיקות היו מטוגנות בשמן חם ועמוק. הסופגניות החדשות נאפות בתנור חם! יש להשתמש בתבניות קטנות או צלוחיות הגשה קטנות משומנות למילוי תערובת הסופגניות והכנסתן לתנור.

המצרכים

4 כפות חמאה

רבע כוס שמן קנולה

חצי כס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום

2 ביצים גדולות

1.5 כפיות אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתייה

חצי כפית או כפית אגוז מוסקט טחון, לפי הטעם

3/4 כפית מלח

כפית תמצית וניל

2/3 2 כוסות קמח

כוס חלב דל שומן

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים קלות את צלוחיות ההגשה.

בקערה בינונית מערבבים יחד את החמאה, השמן, והסוכרים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים ומערבבים.

מוסיפים את אבקת האפייה, סודה לשתייה, אגוז מוסקט, מלח ווניל.

מערבבים את הקמח בתערובת החמאה ומוסיפים לסירוגין את החלב. מתחילים ומסיימים עם הקמח כדי לוודא שכל החומרים מאוחדים.

יוצקים את הבלילה לתבניות הקטנות המשומנות קלות.

אופים את הסופגניות במשך עשר דקות. מוציאים מהתנור וממתינים חמש עד שבע דקות לקירור.

אפשר לפזר למעלה מעט קינמון, או מעט אגוזים טחונים.