4 מתכונים לסלט יווני – אתם חייבים להכין את זה!

4 מתכונים לסלט יווני - אתם חייבים להכין את זה!סלט יווני נחשב כארוחה מספקת בפני עצמה. במקור הוא הוגש באתונה בברים קטנים, לאחר יום עבודה כשחברים נהגו להתאסף, לשתף, זה את זה באירועי היום, ולאכול ולשתות בקצב נינוח במהלך הערב. ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת טוסטים קטנים מלחם קל, או כתוספת נלווית לארוחת קציצות בתנור, שעועית אפויה או דגים אפויים.

סלט יווני קלאסי

חומרים

3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות

בצל אדום פרוס דק

מלפפון חתוך לקוביות בגודל ביס

פלפל אדום בינוני

פלפל ירוק בינוני

פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים

כוס זיתים שחורות מסוג קלמטה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

3 כפות חומץ בן יין אדום

כפית אורגנו יבש

3 כפות גבינת פטה או גבינה בולגרית חתוכה לפרוסות

מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מערבבים את הירקות, הזיתי והפטרוזיליה בקערה גדולה.
  • מניחים במכל פלסטיק סגור קטן את השמן, החומץ, המלח, הפלפל והאורגנו, מנערים במרץ ומכניסים למקרר להשריה.
  • מניחים בחלק העליון של הסלט את פרוסות גבינת הפטה ומוסיפים את הרוטב לפני ההגשה.

ניתן להגיש עם משולשי טוסטים קלויים מלחם קל.

סלט יווני ברוטב ויניגרט

חומרים

מלפפון לא קלוף, פרוס דק

פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות

פלפל צהוב חתוך לקוביות גדולות

כוס עגבניות שרי חצויות

בצל אדום פרוס לפרוסות

1/2 קופסת גבינה בולגרית דלת שומן חתוכה לקוביות, לא מפוררת

1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים

חומרים לרוטב ויניגרט

2 שיני שום טחונות

כפית אורגנו יבש

1/2 כפית חרדל דיז'ון

1/4 כוס חומץ בן יין אדום טוב

כפית מלח שולחן

1/2 כפית פלפל שחור טחון גס

1/2 כוס שמן זית טוב

אופן ההכנה

  • מניחים את המלפפונים, הפלפלים, העגבניות והבצל הסגול בקערה גדולה.
  • מערבבים בקערה קטנה את השום, האורגנו, החרדל, החומץ, המלח והפלפל, ומוסיפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד.
  • יוצקים את רוטב הוויניגרט על הירקות, מוסיפים את הגבינה הבולגרית והזיתים ומערבבים בקלות.
  • מניחים בצד למשך חצי שעה עד שהטעמים מתמזגים, ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט יווני עם גבינה צפתית

חומרים

4 עגבניות גדולות, חתוכות לפלחים

מלפפון קלוף וחתוך גס

בצל סגול פרוס דק

16 זיתי קלמטה

כפית אורגנו יבש

85 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות

4 כפות שמן זית כתית

אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים בקערה גדולה, מערבבים קלות, מוסיפים את הרוטב ומגישים עם פרוסות לחם מלא קל כדי לנגב את הרוטב היפה.

סלט יווני עם חזה עוף

קוביות חזה העוף הופכות את הסלט היווני הקלאסי הזה לארוחת צהריים מספקת, עם ירקות טריים עסיסיים וגבינת גאודה מפוררת.

חומרים

1/2 כפית אורגנו יבש

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון גס

כף שמן זית

מיץ מלימון שלם

חצי כוס חזה עוף חתוך לקוביות

3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות גסות

מלפפון חתוך לקוביות גסות

50 זיתים שחורים מגולענים, רצוי מסוג קלמטה במי מלח ללא שמן, מנוקזים

75 גרם גבינת גאודה מפוררת

קומץ קטן של עלי נענה קצוצים

אופן ההכנה

מערבבים את האורגנו, שמן הזית, מיץ הלימון, הפלפל והמלח בקערה גדולה. בקערה שנייה מניחים חלק מהרוטב, מוסיפים את קוביות חזה העוף, מכסים ומשרים במשך חמש דקות.

מחממים מחבת על אש בינונית או מחממים תנור בעוצמה גבוהה. מוציאים את קוביות חזה העוף ללא המרינדה ומבשלים על המחבת או בתנור במשך ארבע עד חמש דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבל הטעם הרצוי האישי. מעבירים לצלחת ומכסים עם נייר כסף באופן רופף. משאירים למנוחה במשך חמש דקות.

בזמן שקוביות חזה העוף נחות, מניחים את העגבניות, המלפפון והזיתים בקערה גדולה ומערבבים בקלילות עם הרוטב. מוסיפים מלמעלה נתחים קטנים של גבינת גאודה, מניחים את קוביות חזה העוף, מפזרים מלמעלה עלי נענע, ומגישים.