סיגרים ממולאים תפוחי אדמה – מתכון טבעוני ללא גולטן

כשנגמרים לכם המתכונים, והיצירתיות בדיוק יוצאת לחל"ת, כשלא ברור לכם מה עושים עם מה שנשאר לכם במקרר ובמזווה ואיךסיגרים ממולאים תפוחי אדמה – מתכון טבעוני ללא גולטן להוציא מזה ארוחה או כשסתם בא לכם להתפנק עם מתכון מקורי ופשוט. הנה רעיון לסיגרים אפויים ללא גלוטן שניתן לשדרג ולקחת לכל כיוון שתרצו, בהתאם להעדפות הקולינריות שלכם. בשרי, חלבי או טבעוני כמו בגרסה שהבאנו לכם כאן.

מערכת האתר מודה לעופר קוצר, קוסמטיקאית לגוף ולנשמה, שמטפחת את תחביב הבישול שלה ומפנקת אותנו במתכונים.

מתכון לסיגרים ממולאים תפוחי אדמה / מאת עופר קוצר

כמות המתאימה ל-10 סיגרים

המצרכים הדרושים: סיגר במילוי תפוחי אדמה

  • 10 דפי אורז
  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • חצי בצל קצוץ דק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית שום גבישי
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מקלפים, חותכים לקוביות ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך מלאקיפול הסיגרים
  2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים מעט לפי הצורך מנוזל הבישול
  3. מטגנים בצל בשמן זית עד להשחמה ומוסיפים לפירה המעוך
  4. מוסיפים את השום והמלח ומערבבים לתערובת אחידה
  5. מרטיבים כל דף אורז ומניחים על נייר אפייה משומן מעט. הופכים את דף האורז
    כדי שיהיה משומן מעט משני הצדדים.
  6. מניחים מהתערובת במרכז הדף ולאורכו, בצורה של פס, כדי ליצור צורה של סיגר.
  7. מקפלים את שתי הפאות שניצבות לפס התערובת.
  8. מקפלים את הדף לחצי ואז מגלגלים לאורכו ויוצרים סיגר.
  9. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעט שומשום.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 40-50 דקות בהתאם לתנור ועד שמתקבל צבע זהוב מעט.

הצעת הגשה: מומלץ מאוד להגיש את הסיגרים לצד טחינה בסגנון האהוב עליכם. אצלנו זה הולך טוב עם טחינה ירוקה.

יש לכם מתכון משובח? שתפו אותנו. שלחו אלינו את המתכון שלכם ואולי נפרסם אותו גם אצלנו באתר [email protected]

שיהיה בתיאבון!

 

אולי יעניין אותך גם:

 

לא חייב להיות משמין – 5 מתכונים לפנקייקים בריאים ודיאטטיים

שדרגו את ארוחת הצהריים שלכם עם מתכוני כריכים מדהימים ובריאים