קונג'אק (Konjac) הוא צמח רב שנתי ממשפחת הלופיים, אשר גדל באזורים סובטרופיים וטרופיים של מדינות מזרח אסיה, כולל הודו, אינדונזיה, סין ויפן. הצמח ידוע בעיקר בזכות מבנה עמילני דמוי פקעת שהוא חלק מגזעו הצומח מתחת לאדמה. כיום משתמשים בקונג'אק בתור תוסף סיבים תזונתיים וכן כחומר גלם שממנו מופקים מוצרי מזון שונים התומכים בהרזיה ושמירה על משקל מאוזן ובריא. בשורות הבאות נסביר מהי דיאטת קונג'אק, אילו מוצרי קונג'אק מככבים בה ומהם יתרונות השיטה.
רגע, מנין הגיע אלינו הקונג'אק ומדוע כדאי לצרוך ממנו?
קונג'אק מוזכר ברפואה הסינית בתור צמח מרפא שמשמש מזה שנים רבות הן כמזון והן כתרופה. בתקופת הכהונה של שושלת האן בסין, הומלץ על שימוש בצמח הקונג'אק כפתרון לטיפול במגוון בעיות בריאותיות, לרבות: שיעול, בעיות עור, זיהומים ואסטמה. מאז ועד היום, צמח הקונג'אק נמצא בשימוש נרחב במטבח האסייתי, בעולם הרפואה המשלימה ובשנים האחרונות – אף בתחום ההרזיה.
ומהי דיאטת קונג'אק?
דיאטת קונג'אק היא תזונה המבוססת על אבקה המופקת מן הפקעת של צמח הקונג'אק ומכילה סיב תזונתי צמיגי שנקרא 'גלוקומנן' (Glucomannan). אבקת הגלוקומנן מהווה בסיס למגוון רחב של סוגי מזונות שניתן לשלב בתפריט הרזיה. ייחודה בכך שהיא מסוגלת לספוג עד פי 50 ממשקלה כאשר היא מומסת במים. ניתן להשתמש באבקה גם כצורה של תוסף מזון בזכות תכונות התחלבנות והסמיכות שלה.
למי דיאטת קונג'אק מתאימה? ולמי לא?
דיאטת קונג'אק מסייעת לטיפול בכולסטרול גבוה, אקנה, סוכרת, עצירות והשמנת יתר.
גם אם אתם מקפידים על תזונה קטוגנית או שאתם מקפידים על תזונה דלה בפחמימות מסיבות שאינן בריאותיות בלבד, דיאטת הקונג'אק עשויה להיות רלוונטית עבורכם. מן הפקעת העמילנית של צמח הקונג'אק מופק מעין קמח המשמש להכנה של מגוון מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים ודלים בפחמימות, כגון אטריות, פתיתים, פסטה בצורות שונות ו"אורז". מאבקה זו מיוצר גם תוסף תזונה המשמש לטיפול בבעיות עיכול מסוגים שונים ולתמיכה בירידה במשקל. קמח הקונג'אק מכיל, כאמור, חומר שנקרא גלוקומנן, ובו סיבים תזונתיים מסיסים במים שיוצרים תחושת שובע מתמשכת ולכן מוצרי קונג'אק משמשים כתוסף תזונה המסייע להרזיה. מוצרי קונג'אק מתאימים גם לצמחונים וטבעונים וגם לשומרי כשרות.
כיצד קונג'אק תורם לתחושת שובע ולשמירה על משקל מאוזן?
היעילות של צמח הקונג'אק בסיוע לירידה במשקל טמונה ביכולתם של מוצרי הקונג'אק לספוג נוזלים בכמות של פי חמישים ממשקלם כאשר הם מושרים במים. מולקולות הגלוקומנן – הסיב התזונתי במוצרי הקונג'אק ממשיך לספוח נוזלים גם לאחר הבליעה, כך שהוא תופס מקום ומסייע ליצירת תחושת שובע כבר בזמן שהוא עובר במערכת העיכול. מוצרי קונג'אק דלים מאוד בקלוריות ומפחיתים את האינדקס הגליקמי של המזון שנצרך לצידם. בזכות כל התכונות הללו, דיאטת קונג'אק מאפשרת ירידה בריאה ומאוזנת במשקל ושמירה עליו לאורך זמן.
יש יותר מסיבה אחת לצרוך קונג'אק
צריכה קבועה ומתונה של מוצרי קונג'אק או תוסף תזונה מבוסס קונג'אק, היא דרך נפלאה לשמירה על הבריאות הכללית, שיפור תהליך העיכול, איזון רמות הסוכר בדם וקידום ירידה בריאה ומבוקרת במשקל. שילוב של תוסף קונג'אק ו / או מוצרי מזון המכילים אבקת קונג'אק בתפריט היומי, הוא דרך קלה ונוחה להפחית את צריכת הקלוריות והשומן היומית וליהנות מתחושת שובע מתמשכת. תודות למבחר מוצרי הקונג'אק שזמין כיום בארץ ובעולם, דיאטת קונג'אק היא תזונה מגוונת ומספקת שקל וטעים להתמיד בה לאורך זמן. מוצרי הקונג'אק הם ורסטיליים, קלים לשימוש וידועים ביכולתם לספוג טעמים ולהשתלב בצורה נפלאה בכל מנה.