זהו מתכון קלאסי, קל וטוב לסלט טונה. ראשית, יש להשתמש בשימורי טונה באיכות גבוהה, ללא שמן או עם סחיטת כל השמן. אם הבחירה היא בטונה בשמן, מומלץ לבחור טונה בשמן זית.
סלט טונה קלאסי
החומרים
2 קופסאות טונה במים, מסוננות
מיץ מלימון טרי אחד
כף מיונז קל
2 גבעולי סלרי קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה את הטונה, מיץ הלימון, הסלרי והמלפפון החמוץ. שומרים במקרר עד להגשה.
סלט טונה בגרסה מתקדמת
סלט טונה זה טוב יותר מהגרסה הקלאסית. הוא טעים, דיאטטי, ומספק כארוחה בפני עצמה.
החומרים
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
שתי קופסאות טונה במים, מסוננות
גבעול סלרי קצוץ
בצל קטן לבן קצוץ
כף חרדל
2 כפות מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
1/2 כפית זרעי סלרי
כפת פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מניחים את הטונה, הביצים הקשות, הסלרי והבצל בקערה גדולה. בקערה קטנה נפרדת מערבבים יחד את המיונז, החרדל, זרעי הסלרי, הפלפל השחור והמלח. יוצקים מעל הסלט את חומרי הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים מייד בטמפרטורת החדר, או מקררים עד להגשה.
סלט טונה בטעם מיוחד
החומרים
קופסת טונה סחוטה משמן, אם לא משתמשים בטונה במים.
1/3 גביע גבינת קוטג' 1 אחוז
כף מיונז קל
1/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
1/2 כוס גבעול סלרי קצוץ דק
כף צלפים
כף מיץ לימון טרי
כף שמיר קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
כפית חרדל דיז'ון
עגבנייה חתוכה לקוביות
מספר עלי חסה חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הירקות, מוסיפים את חומרי הרוטב ומערבבים קלות. מוסיפים את הטונה והגבינה מלמעלה, ומגישים.
סלט טונה בריא
החומרים
שתי קופסאות טונה במים, סחוטה
2 כפות סלרי קצוץ
2 כפות בצל אדום קצוץ
כפית עלי פטרוזיליה קצוצה
כף מיונז קל
כף חרדל דיז'ון
מיץ מחצי לימון טרי
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
בקערת ערבוב קטנה שוברים את הטונה במזלג. מערבבים עם הסלרי, הבצל והפטרוזיליה. מוסיפים את המיונז והחרדל ומתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם. מערבבים הכול קלות ומוסיפים מיץ לימון לפי הטעם.
סלט טונה מיוחד וטעים בניחוח אסייתי
זהו מתכון נהדר לסלט טונה. סוד הטעם הוא בתוספת גבינת הגאודה ואבקת הקארי. ניתן לאכול אותו עם קרקרים דלי שומן, והוא משביע כארוחה בפני עצמה.
החומרים
טונה לבנה במים, מסוננת, פרוסה לקוביות
כף גבינת גאודה
כף מיונז קל
כף בצל סגול קצוץ
1/4 כפית אבקת קארי
כף מפטרוזיליה טרייה קצוצה
כפית שמיר טרי קצוץ
שן שום כתושה
אופן ההכנה
בקערה בינונית, מערבבים יחד עם קוביות הטונה עם המיונז, הגבינה, והבצל. מתבלים באבקת קארי, פטרוזיליה, שמיר ושום. מערבבים היטב ומגישים עם קרקרים דלי שומן או פריכיות אורז או כוסמת.
סלט טונה עם ירקות
ניתן להגיש סלט זה על גבי סלט ירוק. מפזרים מעט פפריקה להוספת טעם וצבע.
החומרים
טונה במים, מסוננת
כף מיונז קל
כף סלרי קצוץ
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס בצל אדום קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לקוביות
כפית שום טרי כתוש
כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים היטב את הטונה, הסלרי, הבצל הסגול, העגבנייה, הפלפל האדום, הבצל הירוק, הפפריקה, השום, המלח והפלפל השחור, ושומרים במקרר לצינון במשך כשעה.
אולי יעניין אותך גם: