דיאטת באדוויג לחולי סרטן

דיאטת באדוויג לחולי סרטןד"ר ג'והנה באדוויג הייתה ביוכימאית גרמניה שפיתחה דיאטה מיוחדת המיועדת עבור חולי סרטן. באדוויג נפטרה בשנת 2003, אך עד היום פועל מכון באדוויג בגרמניה במטרה להפיץ את הידע המחקרי ואת דיאטת באדוויג.

נכון לכתיבת שורות אלה לא הוכח באופן מחקרי כי המתכון של ד"ר באדוויג אכן מסוגל לצמצם את גודלם של הגידולים הסרטניים ולכן הדיאטה של באדוויג עדיין מוגדרת במסגרת השיטות מתחום הרפואה המשלימה בלבד.

הרעיון העומד מאחורי דיאטת באדוויג

ד"ר באדוויג פיתחה תיאוריה ייחודית לפיה חלק מהמנגנונים הקשורים בהתפתחות הגידול הסרטני קשורים ליחס בין חומצות שומן אומגה 6 לאומגה 3 כשלטענתה ניתן להפוך את התהליך הסרטני על ידי אספקה נאותה של אומגה 3. לפיכך החלה במחקר אינטנסיבי שמטרתו הייתה לגלות כיצד ניתן לספק לגופם של החולים כמות נאותה של אומגה 3 באופן המוצלח ביותר.

בסופו של דבר גילתה ד"ר באדוויג כי כאשר מערבבים שמן שמופק מזרעי פשתן שידוע כעשיר באומגה 3, עם חלבונים העשירים בגופרית, הוא הופך לזמין יותר כיוון שהוא מסיס בסביבה מימית. חלבונים עתירי גופרית ניתן למצוא בכרישה, יוגורט, שום, אגוזים, בצל ובגבינת קוטג'. גבינת קוטג' נחשבה בעיניה כמוצר הזמין ביותר והמוצלח ביותר אך לפי השיטה של ד"ר באדוויג את שמן הפשתן יש לערבב בקוטג' אורגנית דלת שומן או ביוגורט אורגני דל שומן תוך מתן עדיפות ליוגורט מחלב עזים.

המתכון של באדוויג

היחס בין הקוטג' לזרעי הפשתן עומד על 2:1, כלומר על כל מנה של שמן פשתן, יש להוסיף שתי כפות קוטג'. את התערובת של הקוטג' ושמן הפשתן ניתן להכין בכל מערבל מזון ביתי כל עוד זוכרים את היחס בין המרכיבים. על מנת לשפר את הטעם של התערובת, ניתן להוסיף לה אגוזי לוז או אגוזי מלך, שגם יעבו את המרקם שלה וכן ניתן להוסיף לה פקעות ורדים, מלח סלעים, כפית של דבש גולמי שלא עבר תהליכי עיבוד, קינמון טחון, פלפל קאיין ועוד.

ממה מומלץ להימנע במהלך המלחמה בגידול לפי ד"ר באדוויג?

רבות דובר על התערובת של ד"ר באדוויג, אבל מעבר לצריכה של תערובת הקוטג' ושמן הפשתן, חשוב לזכור כי לפי החוקרת שהגתה את הדיאטה, יש להימנע גם מלא מעט מוצרי מזון במהלך הטיפול. להלן חלק ממוצרי המזון מהם צריך להימנע:

  • שומנים מוקשים ושומני טראנס.
  • שומן ממקור של בעלי חיים.
  • בשר חזיר בכל צורה שהיא. לפי ד"ר באדוויג בשר החזיר מכיל כמויות גבוהות מאוד של רעלנים ויכול לחבל במלחמה בסרטן.
  • פירות ים, מאותם הטעמים לפיהם אין לצרוך את בשר החזיר.
  • לחם לבן או פסטה מקמח לא מלא.
  • תירס אינו מומלץ בעיקר על רקע השינויים הגנטיים הרבים שעבר הצמח בעשורים האחרונים.
  • מוצרי חלב אסורים גם כן לצריכה במהלך הטיפול, למעט הקוטג' שבמרקחת זרעי הפשתן.
  • חומרים משמרים על סוגיהם השונים.
  • סוכר לבן, סירופ מייפל או מולסה. הגידול הסרטני ניזון מגלוקוז ולכן מומלץ להימנע מצריכת הגלוקוז במהלך המלחמה בסרטן.
  • כל מזון שעבר תהליך עיבוד תעשייתי אסור במהלך הטיפול.
  • השימוש במיקרוגל להכנת אוכל אסור גם כן בתכלית האיסור לפי ד"ר באדוויג.
  • לפי ד"ר באדוויג אין להשתמש במהלך הטיפול בכלי אוכל או בכלי בישול העשויים מאלומיניום לרבות ניירות אלומיניום.
  • מעבר לכל זה ד"ר באדוויג ציינה כי ישנם פרוטוקולים רפואיים או אלטרנטיביים מסוימים שחשוב להימנע מהם במהלך הטיפול בשיטה שלה כשבין היתר מדובר על עירוי ויטמין C, טיפולי חמצן ועוד.