מתכון לסלטי שעועית

מתכון לסלטי שעועיתסלטים בריאים הם בדיוק מה שדרוש כדי להתחיל תוכנית אכילה בריאה. הם ממלאים ומשביעים, וניתן ליהנות ממתכוני סלטים בריאים וטעימים, תוך כדי הקפדה על צריכת הקלוריות. בנוסף, קיימות שפע אפשרויות תזונה ומשאבים לאכילה בריאה יותר, כך שאין כל סיבה שלא להתחיל.

מתכוני סלטי שעועית בריאים אלו מוסיפים חיים וטריות לכל ארוחה.הם קלים להכנה, וניתנים לביצוע בשפע וריאציות טעימות עם שעועית שחורה, גרגירי חומוס, שעועית ירוקה, או גלגול בתוך ספרינג רול. הקערה תישאר ריקה בסוף הארוחה.

סלט שעועית וחומוס מרוקאי

הטעמים הנועזים של רוטב הלימון והכמון במתכון סלט שעועית בריא זה, מהווים תוספת נפלאה למנת בשר או קוסקוס מחיטה מלאה.

כמויות: עשר מנות.

זמן הכנה: 25 דקות.

ערכים תזונתיים למנה: 221 קלוריות, 12 גרם שומן, 0 מיליגרם כולסטרול, 22 גרם פחמימות, 0 גרם סוכרים, 6 גרם חלבון, 8 גרם סיבים, 362 מיליגרם נתרן, 372 מיליגרם אשלגן.

מצרכים

שן שום קטנה קצוצה

כפית מלח

רבע כוס שמן זית כתית

חצי כוס מיץ לימון טרי

כף כמון טחון

רבע כפית קינמון טחון

2 קופסאות שעועית אדומה שטופה ומבושלת

כוס חומוס שטוף מבושל

כוס גזר קצוץ דק

1.5 כוסות פטרוזיליה קצוצה טרייה

חצי כוס נענע קצוצה טרייה

אופן ההכנה

מפזרים את השום עם המלח ומועכים עם צד הסכין או מזלג ליצירת עיסה. מכניסים את העיסה לקערה גדולה, מוסיפים את השמן, מיץ הלימון, הכמון והקינמון, ומערבבים. מוסיפים את השעועית, החומוס, הגזר, הפטרוזיליה והנענע. מגישים בטמפרטורת החדר או לאחר שהייה במקרר.

טיפים והערות

את הנענע מוסיפים ממש לפני ההגשה.

מומלץ להשתמש בשעועית יבשה מבושלת במקום משומרת.

סלט שעועית עם בזיליקום

מתכון זה ניתן להגשה בבראנץ' לצד עוף בגריל או דגים.

כמויות: 8 מנות.

זמן הכנה: חצי שעה.

ערכים תזונתיים למנה: 246 קלוריות, 8 גרם שומן, 0 מיליגרם כולסטרול, 37 גרם פחמימות, גרם סוכר, 10 גרם חלבון, 11 גרם סיבים, 423 מיליגרם נתרן, 426 מיליגרם אשלגן.

מצרכים

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה

חצי כוס עלי בזיליקום טריים, בתוספת 2 כפות לקישוט

בצל שאלוט קטן חתוך לרבעים

רבע כוס שמן זית כתית

3 כפות חומץ יין אדום

2 כפות דבש או סילאן

רבע כפית מלח

חצי כפית פלפל

חצי כוס חומוס שטוף מבושל

כוס שעועית אדומה כהה שטופה ומבושלת

כוס שעועית שחורה שטופה ומבושלת

כוס עגבניות שרי חצויות

חצי כוס צנוניות פרוסות דק

אופן ההכנה

מאדים את השעועית הירוקה בסיר גדול עד שהיא הופכת לפריכה, במשך כארבע דקות. מסננים ומניחים לה להתקרר.

בינתיים טוחנים בבלנדר חצי כוס בזיליקום, את השאלוט, השמן, החומץ, הדבש או הסילאן, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת חלקה.

מסדרים את השעועית הירוקה עם שאר המצרכים על מגש. מגישים עם הרוטב, ומקשטים עם בזיליקום קצוץ, אם רוצים.

טיפים והערות

את השעועית הירוקה מומלץ להניח במקרר למשך יום אחד.

מומלץ להשתמש בשעועית יבשה במקום משומרת.

אולי יעניין אותך גם:

קובה בגרסה טבעונית – ממש לא לטבעונים בלבד!