מתכונים בריאים עם גבינת פרמזן

מתכונים בריאים עם גבינת פרמזןתוספת גבינת פרמזן למנות ראשונות היא תמיד להיט. ניתן להגיש מאכלי פרמזן חמים או בטמפרטורת החדר, עם תוספים בריאים. רוב מאכלי הפרמזן ניתנים להקפאה וחימום מהיר בתנור כשמגיעים אורחים במפתיע.

כדורי תרד ופרמזן

מנה ראשונה פשוטה ובריאה. ניתן להגיש אותם חמים, או להקפיא ולחמם בתנור. אפשר להכין בצד סלט מרענן, וזוהי ארוחה בריאה, דיאטטית וטעימה המתאימה לכל אירוע.

זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים

2 חבילות תרד קפוא, מופשר וקצוץ

כוס פירורי לחם קל קלוי

כוס גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות חמאה מומסת

בצל ירוק קטן קצוץ דק

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות.

בקערה בינונית, מערבבים את התרד הקצוץ, פירורי לחם, גבינת פרמזן, חמאה, בצל ירוק, מלח ופלפל. מעצבים את התערובת לכדורים קטנים.

מסדרים את הכדורים בשכבה אחת על נייר אפייה בתבנית גדולה. אופים בתנור שחומם מראש למשך עשר דקות עד רבע שעה, עד שהכדורים משחימים קלות.

תירס קלוי עם גבינת פרמזן

זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים

5 קלחי תירס טרי, מופרדים לגרעינים

כוס גבינת פרמזן מגוררת

כף אבקת צ'ילי

כפית מלח

כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

מחממים גריל לחום בינוני-גבוה.

משמנים קלות את משטח הגריל. מפזרים את התירס עם גבינת הפרמזן, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל. ועוטפים את התערובת עם רדיד אלומיניום.

מערבבים מדי פעם עד שגרעיני התירס משחימים ונקלים, במשך כעשר דקות.

חציל ופרמזן

זוהי מנה טעימה ובריאה, אותה ניתן להגיש עם סלט ולחם שום קלוי.

זמן הכנה: 45 דקות.

המצרכים

חציל חתוך לפרוסות בעובי בינוני

חצי כפית מלח

ארבע כפות שמן זית

8 גרם גבינת ריקוטה

4 פרוסות גבינת מוצרלה

חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת

ביצה

חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ

4 כוסות עגבניות טריות קצוצות לרוטב

אופן ההכנה

מפזרים מלח על שני צדי פרוסות החצילים. מניחים את הפרוסות במסננת, ומציבים צלחת מתחת למסננת ללכידת הנוזלים המופרשים מהחצילים. משאירים לייבוש במשך חצי שעה.

מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערה בינונית מערבבים את הגבינות, הביצה והבזיליקום.

שוטפים את החצילים במים קרים עד להסרת כל המלח. במחבת גדולה, מחממים שמן זית על אש בינונית. מניחים שכבה אחת של חצילים במחבת, ומשחימים מכל צד. חוזרים על השלב עם פרוסות החצילים הנותרות.

צולים את קוביות העגבניות על מחבת חמה מאוד, ללא שמן, עד לקבלת רסק.

מורחים את רסק העגבניות על תבנית אפייה, במרקם שווה. מסדרים שכבת פרוסות חצילים על הרוטב. מעליהם מניחים חצי מתערובת הגבינה. חוזרים על התהליך עם שכבות חצילים נוספות וגבינות. יוצקים את הרוטב הנותר על גבי שכבות החצילים והגבינה, ומפזרים מלמעלה את גבינת הפרמזן שנותרה.

אופים במשך חצי שעה עד 45 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהרוטב מבעבע