איפה לאחסן פירות וירקות?

איפה לאחסן פירות וירקות?אין דבר גרוע יותר מאשר היציאה השבועית אל הירקן, הסופרמרקט או שוק האיכרים, רק כדי למצוא את כל הפירות והירקות נמקים ברפיון במגרת המקרר מספר ימים בלבד מאוחר יותר. פירות וירקות קרים רגישים לאיבוד טעמם בטמפרטורות נמוכות.

לכן יש לאחסנם על הדלפק ולא במקרר. ברגע שהם מתחילים להבשיל, ניתן להכניס אותם למקרר על מנת לשמור על אורך חייהם, אך לקבלת טעמם הטוב יש להשיבם לטמפרטורת החדר. כדי לשמור על טריות הפירות והירקות למשך זמן ארוך יותר, מומלץ להשתמש בעצות הבאות.

פירות וירקות מסוימים מייצרים גז הנקרא אתילן כשהם מבשילים – גז זה עשוי לגרום להבשלתם בטרם עת, ולכן יש להקפיד על שמירתם. אבוקדו, בננות, מלונים, קיווי, מנגו, נקטרינות, אגסים, שזיפים, ועגבניות, למשל, צריכים להיות מאוחסנים במקום אחר מאשר התפוחים, הברוקולי, הגזר, הירקות העליים והאבטיח.

אחסון תפוחי אדמה, בצל, קישואים, שום ועגבניות במקום קריר ויבש, אך לא במקרר – הקור הורס את הטעם שלהם, ולכן יש לאחסנם בארון קריר, אפל ויבש, כך שהם מחזיקים מעמד עד חודש או יותר, אך יש להפריד ביניהם כדי שטעמם וריחותיהם לא יעברו מירק אל ירק.

אחסון פירות וירקות בוסריים – כגון אגסים, אפרסקים, שזיפים, קיווי, מנגו, משמשים, אבוקדו, מלונים ובננות על הדלפק. ברגע שהם מבשילים, יש להעבירם אל המקרר. קליפות הבננה הופכות להיות חומות כהות, אך אינן משפיעות על הפרי.

שקיות תערובת ירקות חתוכים ועשבי תיבול טריים ארוזים – צריכים להיות מאוחסנים במקרר בשקיות אטימה חזקות עם מעט אוויר באמצעות חירור מספר חורים. לפני האחסון, יש להסיר קשרים וגומיות, ולקצוץ את קצוות העלים. ירקות בעלי עלים ירוקים ניתן לשטוף טרם האחסון באמצעות טבילתם בכיור מלא מים, אך אין לשטוף עשבי תיבול ופטריות רכות עד ממש לפני השימוש בהם.

פירות – כגון תפוחים ומנגו, יחזיקו מעמד במקום קריר ואפל, הרחק מאור שמש ישירה, אך ניתן להאריך את חייהם באמצעות אחסונם במקרר בתוך מיכל רשת או שקית פלסטיק מחוררת. פירות אורגניים נוטים להבשיל מהר יותר ולכן רצוי לשמור אותם במיכלים מכוסים עם נייר מגבת במקרר. גם ירקות כגון פלפלים, ענבים, כל וכל פירות ההדר צריכים להיות בקירור. בננות במיוחד מבשילות מהר מאוד ואף מאיצות את הבשלת כל הפירות הסמוכים.

סלרי – יש לעטוף בנייר כסף ולאחסן במגרת הירקות במקרר.

ירקות אחרים – כגון גזר, חסה וברוקולי, מתחילים להתקלקל ברגע שהם מבשילים מעט, כך שיש לאחסן אותם בשקיות פלסטיק נפרדות במקרר מיד לאחר הקנייה, ולוודא שהם שומרים על יובש, היות ולחות מאיצה את ההתקלקלות.

אם רוצים לשטוף ולייבש את הפירות והירקות לפני האחסון – יש לאחסן אותם במיכלי זכוכית מכוסה מרופדת במגבת נייר. פעולה זו מונעת חדירת לחות.

פירות המתאימים לאחסון במקרר – תפוחים, ממשמשים, מלונים, ותאנים.

הימנעות מאחסון פירות וירקות במיכל אחד – פירות המפיצים רמות גבוהות של אתילן עשויים להבשיל בטרם עת ולקלקל את הירקות שמסביבם.

 

ראו גם:
פירות וירקות שמומלץ לאכול עם הקליפה – האם כל הוויטמינים באמת נמצאים בקליפה?