החשיבות הבריאותית של בננה

בננההבננה היא צמח טרופי חד פסיגי השייך למשפחת המוזיים. סך הכול קיימים כמאתיים זנים שונים של בננה השייכים לארבעים מינים. במדינת ישראל מגדלים מדי שנה כשישים אלף טון של בננה (רובם מגודלים לצריכה בישראל). חשוב לציין כי ברוב מדינות העולם, הבננה המוכרת אינה מתוקה. ברוב המדינות נהוג לאכול זנים שונים הנקראים פלנטיין שמכילים כמות גבוהה של עמילן.

בישראל נהוג לאכול את הבננות בעיקר כשהן טריות, קפואות או מיובשות אך במדינות אחרות נהוג גם לקלות את הבננות, לבשל אותן או לטגן אותן. כמו כן, ישנם מינים שונים של בננה שלא מיועדים לאכילה אלא לנוי ובנוסף לכך יש לציין כי הצמח משמש ליצירה של חבלים, שקים, מחצלות, מלכודות דגים ועוד. באזורים שונים במזרח אפריקה אף נהוג להכין מבננה בירה.

מה הם הערכים התזונתיים של בננה?

במאה גרם בננה ניתן למצוא כשבעים וחמישה גרם מים, שמונים ותשע קלוריות, 1.09 גרם חלבון, 22.84 גרם פחמימות, 0.33 גרם שומן ו- 2.6 גרם סיבים תזונתיים. כמו במאה גרם בננה ניתן למצוא ויטמין A – יש 3 מק"ג, ויטמין C – יש 8.7 מ"ג, ברזל – יש 0.26 מ"ג, נתרן – יש 1 מ"ג, אשלגן – 358 מ"ג, סידן – יש 5 מ"ג, מגנזיום – יש 27 מ"ג ועוד.

היתרונות הבריאותיים של הבננה

להלן חלק מהיתרונות הבריאותיים המרכזיים של הבננה:

  • תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהים שבבננה תורמת לכך שאכילת הבננה מסייעת לשמירה על בריאות מערכת העיכול. הסיבים התזונתיים מזינים את חיידקי המעי הגס, מפחיתים את ספיגת החומרים הרעילים מהמזון, מסייעים לשמור על שחרור איטי של סוכר לדם ועוד.
  • הבננות מכילות כמות גבוהה יחסית של חומצת אמינו הנקראת טריפטופן. הטריפטופן מהווה חומר גלם ליצירת סרוטונין שרמות גבוהות שלו תורמות לשמירה על מצב רוח מרומם.
  • הבננה עשירה בברזל ולפיכך חשובה למניעת אנמיה על רקע חסר בברזל.
  • הבננות מכילות מעט מאוד נתרן ולפיכך מתאימות לאנשים שצריכים לצרוך תזונה דלת נתרן כמו למשל חולי לב.
  • הבננות מכילות הרבה מאוד אשלגן. למעשה בבנה ממוצעת ניתן למצוא כארבע מאות וחמישים מ"ג אשלגן, פי 4 ויותר ממקורות אחרים של המינרל. האשלגן חיוני לשמירה על לחץ דם תקין, חיוני לשמירה על בריאות העצמות וכן חשוב לשמירה על בריאות הלב. יש לציין כי אנשים שצריכים לצרוך תזונה דלת אשלגן כמו למשל חולי כליות או אנשים הזקוקים לטיפולי דיאליזה, צריכים להיזהר מצריכה של בננות מסיבה זו בדיוק.

שילוב הבננה במאכלים שונים

בדרך כלל אנחנו צורכים את הבננה כחטיף בין הארוחות או כשהיא חתוכה בסלט פירות. בנוסף לכך, ניתן לצרוך את הבננה חתוכה לפרוסות בקערת דגני הבוקר או חתוכה לקוביות ביוגורט. את הבננה ניתן גם לטחון ולהקפיא ליצירת סורבה מרענן וכמובן שניתן לשלב אותה במגוון רחב של שייקים טבעיים, מזינים ומרעננים.

אולי יעניין אותך גם:

בוסט של אנרגיה: 2 מתכונים נהדרים לחטיפי בריאות