מתכון לחביתת טופו טבעונית דלת שומן

מתכון לחביתת טופו דלת שומןמתכון זה מראה בדיוק איך ניתן להכין חביתת טופו טעימה. ראשית, יש להתגבר על חוסר הביטחון וחוסר הסבלנות להפוך את החביתה!

אך ברגע שאתם אומרים לעצמכם שאתם יכולים לעשות זאת, פשוט נסו את המתכון. הוא עובד טוב, והיי, כל עוד זה טעים, זה מה שחשוב בפעם הראשונה!

בלי פאניקה!

מתכון זה דורש מעט תרגול במקרים בהם שקיים חוסר ניסיון להכין פנקייקים או חביתות; וכשקיים חוסר סבלנות ומתעוררת פרנויה למראה החביתה הדבוקה למחבת ללא יכולת להזיזה. זה לא יקרה. אל תיבהלו.

אלו דברים אותם חייבים ללמוד באמצעות הניסיון, ויש לקבל את העובדה שנדרש מעט תרגול עד שניתן להכין את החביתה, למרוח אותה יפה על המחבת, להניח לה להתבשל, ולא להתעסק איתה! בסיום, מקפלים אותה בעדינות ומחליקים אותה מהמחבת.

מי אוכל חביתת טופו?

מתכון זה מתאים לטבעונים, לארוחת בוקר או לבראנץ' חגיגי. הוא מכיל חומרים לשניים עד שלושה אנשים, ולוקח הרבה יותר זמן להכין את החביתה אם אתם מנסים להשתמש במחבתות מרובות או לבשל עבור אנשים נוספים. הטופו בחביתה מחליף את הביצים, ולכן לוקח יותר זמן לבשל אותה.

כל עוד החביתה לא משחירה, ומבשלים אותה על חום בינוני או בינוני נמוך, היא תצא טוב. הטריק הוא להשתמש בטופו חלק, שהוא יותר טעים מהטופו הרגיל. מתכון זה מכיל רמות נמוכת של שומנים והוא אפילו יותר טעים מחביתה רגילה. זוהי חביתת טופו טבעונית מושלמת וללא גלוטן!

יש!

מתכון לחביתת טופו טבעונית ומשיית

אפשר להכין מהרכיבים שתיים עד שלוש חביתות, שתי חביתות ענקיות, או שלוש חביתות בגודל בינוני.

הרכיבים

חבילת טופו משיי, חייב להיות מוצק

3 כפות חלב שקדים או קוקוס

3 כפות שמרים

3 כפות עמילן תירס או עמילן טפיוקה

כפית חרדל דיז'ון – חובה

רבע כפית כורכום

חצי כפית מלח, או לפי הטעם

רבע כפית פלפל שחור גרוס

שמינית כפית פפריקה מתוקה, היא הופכת את החביתה לטעימה יותר.

למלית – בכמויות לפי הטעם או לפי מספר הסועדים

תרד טרי

פטריות מטוגנות

בצל טרי

כל תוספות אחרות שרצויות

גבינה טבעונית, אם רוצים.

אופן ההכנה

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.

מחממים מחבת גדולה בחום בינוני. מוודאים שהיא חמה מאוד לפני תחילת הבישול. מפזרים מעט מים כדי לבדוק, אם מתרחשות בועות מיד, המחבת מוכנה. אם לא, יש להמתין עד שהיא חמה באמת.

יוצקים את הבלילה למחבת. לא שופכים יותר מידי, שכן יהיה קשה להרים ולקפל את החביתה. מורחים את התערובת בעדינות רבה למעגל באמצעות מרית קטנה. התערובת תהיה די עבה, וזה בסדר, כי יש בה הרבה אוויר. אל תמרחו אותה בקלילות.

מבשלים לפחות חמש דקות עד שהיא כמעט מתייבשת. מנמיכים את האש לחום בינוני עד נמוך.

ניתן לדלג על שלב זה אם רוצים לבשל את הטופו מהר, או שניתן להוסיף את המילוי עכשיו לחצי התחתון של החביתה ולהפוך עליו את החלק העליון כדי לכסות ולבשל עד שהחומרים מתרככים, ואז מוסיפים את הגבינה הטבעונית, אם בחרתם בה, עד שהיא נמסה.

הרעיון הוא לבשל את החביתה בצד אחד בלבד ולאחר מכן למלא את החצי התחתון.

כשהחביתה מבושלת ומוצקה מספיק כדי לזוז, מחליקים אותה על צלחת. אם המילוי אינו חם מספיק, ניתן לחמם אותו במיקרוגל למשך 15-20 שניות, אך התרד נלכד בחום החביתה המבושלת.

הגישו, אך היזהרו, כי הטופו חם מאוד. הניחו לו להתקרר מעט לפני האכילה.

טיפים נוספים

אם אתם זקוקים למעט תוספת מים או חלב כדי לרכך את הטופו, הוסיפו עוד כף או שתיים, אך לא הרבה כי החביתה צריכה להיות עבה מספיק. אם החביתה נוטה להיצמד למחבת, יתכן שיהיה צורך בתרסיס שמן. אך אם זו מחבת טובה, החביתה תהיה בסדר. נגבו את המחבת עם מגבת נייר רטובה בין החביתות והניחו לה לשוב לטמפרטורה המתאימה לפני הכנת החביתה הבאה.

תרגול מוביל לשלמות! גם אם עשיתם קצת בלגן, החביתה עדיין תהיה טעימה. אם נשארו שאריות, ניתן לשמור אותן במקרר ליום נוסף.

שינויים – ניתן להשתמש בכל מילוי ירקות אהוב לחביתה הטבעונית, ומומלץ לגלות יצירתיות. תרד ופטריות הם המלצה בלבד. יש לוודא שמבשלים קצת את הירקות לפני שמוסיפים אותם לחביתה, ואז הם יהיו טעימים.