קציצות בשר אפויות בטעם מיוחד שילדים אוהבים

מאת: מערכת האתר, 24/5/2020

אין דבר מנחם יותר מאוכל ביתי טעים. כל מי שאתם מכירים בוודאי זוכר לטובה את סיר הקציצות של סבתא בילדות ומחייך לעצמו בנחת. כן, קציצות טעימות שבושלו בקפידה יכולות בהחלט לשפר כל יום סגרירי, למואר יותר 🙂

מה אם נספר לכם, כי אפשר להגיע לרמת קציצות משובחת ללא צורך בטיגון אלא פשוט להכניס את הקציצות לתנור, לחכות כחצי שעה ו…לזלול!

יתרונות אפיית קציצות בתנור

  • אפייה בתנור יכולה לחסוך לכם זמן יקר בשלב הטיגון, שגם מצריך לא מעט שמן ונתפס כפחות בריא.
  • האפייה מורידה את הספיגה המיותרת של שמן שנוצרת בעת הטיגון.
  • בתנור אין חובה להשתמש בביצים והמתכון שנציג לכם מתאים לילדים ומבוגרים הרגישים או אלרגיים לביצים.

מלבד העובדה שמדובר במתכון בריא מאוד, הוא אינו מורכב ומאוד קל לעשייה!

מרכיבים

1/2 קילו בשר בקר טחון

3 כפות פירורי לחם

1 כף קמח תפוחי אדמה / קורנפלור מעורבב עם 1 כף מים

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפות שמן

1 כף סילאן

1 כפית רוטב סויה

1 כף קטשופ

1/2 כפית חרדל

מעט אבקת מרק

מלח ופלפל לפי הטעם.

לציפוי: פירורי לחם וספריי שמן

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור מראש ל 180 מעלות.
  2. לערבב את כל המרכיבים יחד
  3. לכסות עם מכסה או ניילון נצמד להניח במקרר לחצי שעה לפחות.
  4. להוציא מהמקרר וליצור עיגולים קטנים יחסית (קציצות ביס).
  5. לגלגל את הקציצות בפירורי לחם ולהניח על תבנית עם נייר אפייה משומן.
  6. לרסס את הקציצות בספריי שמן לפני הכניסה לתנור.
  7. לאפות 10-15 דקות בהתאם לכל תנור ולהפוך אותן ל 10 דקות נוספות.
    ניתן לרסס גם לאחר ההפיכה אך לא תמיד יש צורך.

 

בתיאבון! 🙂