סלמון בקראסט עשבי תיבול

מי שאוהב דגים בוודאי מודע שמרביתם מכילים ויטמינים שנחוצים לכל אחד ואחת מאיתנו, בן היתר גם בדג סלמון יתרונות תזונתיים רבים. למשל סלמון מספק חומצות אומגה 3 שלו יתרונות לא מעטים:

  • מפחית את הסיכון למחלות לב
  • משפר את בריאות העיניים
  • משפר את הזיכרון ותפקוד המוח
  • מניעת מחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון והפחתת דמנציה
  • ועוד

לא רק זאת, דג הסלמון הוא מקור נהדר לויטמין D, ויטמין B12 שמאוד חיוניים לגוף שלנו, ובקיצור- אם תאכלו סלמון לפחות פעמיים בשבוע, מצבכם נהדר!

בשל יתרונותיו הבריאותיים של הסלמון חיפשנו אחר מתכון קל, מהנה, טעים ובריא ולאחר שמצאנו את המתכון המושלם אנו משתפים אותו איתכם. המנה מתאימה לארוחות חברים, בחגים (אפילו כשר לפסח!) אירועים קטנים כגדולים או סתם בבית לבד שמתחשק להתפנק מול הטלוויזיה.

דג סלמון בקראסט של עשבי תיבול

המתכון מאת: לנה ברונשטיין שהיא עוסקת בליווי, אימון והנחיה בשיטת STAR

המתכון מתאים ל- 10 מנות, המרכיבים שלו פשוטים להפליא, הרכבת המנה היא קלה ביותר והביס…הביס בלתי נשכח.

מצרכים:

10 פרוסות פילה סלמון בלי עור

לקראסט (יש לטחון את כל המרכיבים יחד):

פטרוזיליה, כוסברה, נענע, אגוזי מלך ופיסטוק טחונים, שמן זית , מלח, פלפל.

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות.
לצפות את פרוסות הדג בקראסט.
ולאפות בתנור למשך 15-20 דקות.

ומה ליד?

במקביל מומלץ לקלות ירק, כמו למשל גזרים בצבעים עם רוטב טריאקי או דבש סילאן או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים ואוהבות עם הדג שלכם 🙂

בתיאבון!