פאי פקאן נטול גלוטן, נטול סוכר וטעים בטירוף!


מי אמר שטבעוני, ללא גלוטן וללא סוכר לא יכול להיות טעים? מי אמר שהמתכונים הכי יפים צריכים לכלול קמח, ביצים או חמאה? הנה הוכחה אחת מיני רבות שאוכל בריאות יכול להפתיע גם את הספקנים שבינינו.

חברות המערכת מודות לרות אברמוביץ, מכשפה (במובן החיובי), רוקחת בישולים ותכשירים מהטבע, שהכינה וצילמה והמליצה לנו על מתכון עם מצרכים שכנראה נמצאים אצל רובנו במטבח הביתי, וגם אם לא, ניתן בקלות להשיג אותם.

מתכון בלי מילים מסובכות ובלי הרבה עבודה. מתכון שמפעיל את חוש הראיה, חוש הריח וחוש הטעם. מוכנים?

לבסיס

1.5 כוסות שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח ים דק
1/4 כפית סודה לשתייה
3 כפות מייפל
2.5 כפות שמן קוקוס
2 כפיות וניל

לקרם

2 כוסות תמרים מגולענים מושרים במים רותחים ל 10 דקות
4 כפות שמן קוקוס
6 כפות שקדים
1/4 כפית מלח ים
2 כפיות וניל

לציפוי

פקאן טבעי או קלוי
מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 160 מעלות
מערבבים את חומרי הבסיס לבצק אחיד ומקררים 10 דקות במקפיא
מהדקים לתבנית (הכמות מתאימה לתבנית 24 ס"מ)
אופיo כרבע שעה ומצננים לרבע שעה נוספת
את חומרי הקרם טוחנים יחד ליצירת קרם חלק
מורחים על הבסיס שיצא מהתנור והספיק להצטנן מעט
מקשטים בפקאן טבעי או קלוי ומעט מלח אטלנטי גס

מוזמנים לאינסטגרם של רות להמשיך ליהנות ממתכונים משגעים:
https://instagram.com/ruthabramovitz