תהליך ירידה במשקל עשוי להיות מורכב, במיוחד כשקשה לנטוש את התשוקה לגלידה. אך דיאטת הגלידה מסייעת להפחית במשקל ועדיין לאכול גלידה מידי יום. יחד עם זאת, כל דיאטה שכרוכה באכילת אותו מרכיב שוב ושוב, נחשבת לדיאטת אופנה, ואינה מספקת יתרונות בריאותיים. לכן, יש להתייעץ עם הרופא לפני נקיטה בשינויים בתכנית התזונה, במיוחד כשאדם סובל מאלרגיות או מצבים בריאותיים.
דיאטת הגלידה מבוססת על ספר בשם זה, שנכתב בשנת 2002 על ידי הולי מק'קורד, יוצרת השיטה, המציינת כי אכילת כמויות מתונות של גלידה מידי יום, כל עוד היא מכילה רכיבים בריאים ומתווספת לארוחות דלות קלוריות בארוחת הבוקר, צהריים והערב, מסייעת לשמירה על הדיאטה ללא תחושת קיפוח.
מהלך דיאטת הגלידה
ראשית, יש להבין כי הגלידה המותרת אינה הגלידה המסורתית, המורכבת מחגיגת ליטרים של שוקולד, קצפות ושמנת מתוקה. הגלידה המותרת בדיאטה זו צריכה להתבסס על קוקוס אורגני, פירות טריים או קפואים, ממתיקים טבעיים כגון דבש, וטעמים טבעיים אחרים. מומלץ לאכול אותה בתור סורבה פירות או יוגורט קפוא.
בדיאטה זו מומלץ לאכול כמות כוללת של 1,250 קלוריות, בתוספת של עד שלוש מנות גלידות בריאות ליום, עד להגעה לסכום כולל של 1,500 קלוריות ליום. ארוחות לדוגמה יכולות לכלול כריך מלחם קל עם גבינה רזה וכוס סלט פירות לארוחת בוקר, שתי פרוסות צלי בקר עם סלט ירקות לארוחת צהריים, יוגורט דל שומן ופירות כחטיף, וכריך גבינה רזה עם סלט לארוחת הערב.
למרות שדיאטת הגלידה עשויה להיות קלה יותר לתחזוקה בהשוואה לדיאטות אופנתיות ודלות קלוריות הכרוכות באכילת מרק כרוב או אשכוליות, היא עדיין נחשבת לדיאטה אופנתית. לכן, יש להקפיד על אכילת מגוון פירות טריים וירקות, חלבונים רזים ודגנים מלאים בכמויות מתונות בכל ארוחה.
כשמתעורר מצב רוח לפינוק, ניתן לאכול בין מאה למאתיים קלוריות של פינוק מתוק או אהוב. אם אין מצב רוח לחטיפים אלו, אין לאכול קערת גלידה רק בגלל שהיא זמינה וכביכול מותרת. יש לשלב את תכנית האכילה הבריאה עם פעילות גופנית קבועה על מנת להפחית במשקל ולשמור עליו, גם כשאוכלים מנת גלידה אחת ליום.
תפריט לדוגמא
תכנית תזונה המאפשרת אכילת שלוש מנות גלידה ליום, מבלי לפגום בקצב הירידה במשקל ומבלי להזיק לבריאות, מתאים ומשמח אנשים רבים.
ארוחת בוקר – שתי פריכיות או שתי פרוסות לחם קל עם גבינה רזה, וקפה או תה צמחים עם מעט חלב וממתיק.
ארוחת עשר – מנת פרי או מנת גלידה.
ארוחת צהריים – שעועית לבנה עם עגבניות, או חזה עוף מוקפץ, בתוספת קישואים, ברוקולי ודלעת אפויים, בשילוב עם סלט ירקות וכף שמן זית.
חטיף אחר הצהריים – מנת גלידה.
ארוחת ערב – שתי פריכיות או שתי פרוסות לחם קל עם שתי פרוסות פסטרמה או גבינה לבנה רזה, סלט ירקות גדול וקופסת טונה במים או חביתה מביצה אחת וכפית שמן.
שעתיים לפני השינה – מנת גלידה.
יתרונותיה של דיאטת הגלידה
כשאוכלים פירות טריים, מקבלים את הוויטמינים שלהם, אבל גם כשאוכלים פירות קפואים ניתן לקבל חלק משמעותי מהוויטמינים שלהם, כגון ויטמין C וסידן. הסיבים התזונתיים של הפירות תורמים לתחושת שובע לפרקי זמן ארוכים, בהשוואה לגלידות שמנות שאינן מכילות פירות. שילוב הפירות עם הסוכרים הטבעיים וחלבון היוגורט מוביל לעיכוב בספיגת הסוכרים ותחושת מלאות למשך יותר זמן.