פטריות נחשבות כירק, אך למעשה הן סוג של פטריות. הן נמצאות בסביבה כבר אלפי שנים, ומשמשות הן למטרות תזונה בריאה והן למטרות רפואיות. פטריות דלות ביותר בקלוריות, שומן ונתרן, אך מכילות כשמונים עד תשעים אחוזים מים. הן חלק מקבוצת ויטמיני B, ונחשבות כמקור טוב לסיבים, אשלגן, זרחן, נחושת, מנגן, ריבופלאבין, ניאצין, סלניום, וחומצה פולית.
מתכון למרק פטריות דיאטטי
המרקם והטעם של מרק פטריות שונה מכל סוגי המרקים האחרים. זוהי מנה גדושה בוויטמינים וחומרים מזינים, וניתן להשתמש בכל סוג אהוב של פטריות טריות.
המצרכים לארבע עד שש מנות
בצל בינוני חתוך לקוביות
כף שמן זית
גבעול סלרי קצוץ
גזר גדול קצוץ
עגבנייה קצוצה
פלפל ירוק קצוץ
חבילת פטריות טריות חתוכות שטופות
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
2 כוסות ציר מרק עוף או מרק ירקות
3 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
מניחים את הבצל בסיר מרק עם השמן, ומטגנים כחמש דקות עד לקבלת שקיפות.
מוסיפים את שאר הירקות, התבלינים וכף פטרוזיליה לסיר הבצל. מגבירים את האש ומטגנים במשך ארבע דקות.
מוסיפים את המים וציר העוף או הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה, או עד שהירקות מתרככים.
כעת מוסיפים את כף הפטרוזיליה שנותרה.
טיפים
כשמוסיפים מעט פטרוזיליה טרייה למרק, לאחר הבישול, היא מוסיפה טעם מיוחד המשפר את המרק.
מרק פטריות בריא
זהו מרק טעים וקל להכנה. מומלץ להכינו מפטריות טריות.
כמות: שני ליטר מרק
זמן הכנה: חצי שעה
המצרכים
2 חבילות פטריות קטנות פרוסות דק
2 כפות שמן זית כתית
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
2 שיני שום קצוצות דק
2 כוסות ציר עוף חם
2 עלי דפנה
חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
גבעול תימין טרי, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
שוטפים את הפטריות היטב, ומנגבים אותן במגבת מטבח נקייה לחה להסרת הלכלוך.
מחממים את השמן בסיר גדול
מוסיפים את הבצל והשום, ומבשלים למשך מספר דקות עד שהם מתרככים.
מגבירים את האש, מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך כחמש דקות, תוך בחישה רצופה.
יוצקים את המים, ציר העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הדפנה, הפטרוזיליה והתימין.
מבשלים על אש נמוכה למשך רבע שעה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מסירים את עלי הדפנה.
שופכים בזהירות את תוכן הסיר לתוך בלנדר מזון, בשלבים. מומלץ להשתמש בבלנדר ידני לקבלת תערובת חלקה.
מתבלים לפי הטעם ומגישים.
מרק פטריות קלאסי
מצרכים
600 גרם פטריות מסוגים מעורבים
כף שמן זית
בצל קלוף פרוס דק
2 מקלות סלרי פרוסות דק
3 שיני שום קלופים ופרוסים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור תימין טרי
ליטר ציר עוף אורגני, או ציר ירקות
2 כוסות מים
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מחממים סיר גדול עם שמן על אש בינונית, פורסים דק את הפטריות, מוסיפים אותן לסיר עם הבצל, השום, הסלרי, הפטרוזיליה והתימין. מכסים ומטגנים עד שהם מתרככים.
יוצקים את ציר העוף או הירקות לתוך הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך רבע שעה. מתבלים במלח ובפלפל.