2 מתכונים מעולים לסלטי חסה!

2 מתכונים מעולים לסלטי חסה!חסה נקראת "המזון המושלם לירידה במשקל", אך יש בה כל כך הרבה יותר מזה. היא בעלת סגולות יתרונות ריפוי מדהימים, מכילה עשרים אחוזי חלבון, ואפסית בקלוריות.

הערכים התזונתיים של חסה

  • פחות סוכרים ונתרן
  • כפליים כמות חלבון
  • כפליים כמות סידן
  • שלוש פעמים ויטמין K
  • ארבע פעמים ברזל
  • שמונה פעמים ויטמין C
  • שבע פעמים ויטמין A

סלט חסה, ירקות וביצים

סלט עדין ובריא, ניתן להכנה בצורה נפלאה עם צנוניות וביצים קשות.

משך הכנה: חצי שעה

ערכים תזונתיים: 73 קלוריות, 4 גרם שומן, 96 מיליגרם כולסטרול, 4 גרם פחמימות, 0 גרם סוכרים, 5 גרם חלבון, 2 גרם סיבים, 142 מיליגרם נתרן, 297 מיליגרם אשלגן.

מרכיבים ל-4 מנות

מלפפון קטן קלוף חתוך לקוביות

2 כפות חומץ יין אדום

2 כפות עירית טרייה קצוצה

כף יוגורט רגיל 0% שומן

כפית חרדל דיז'ון

כפית חזרת מוכנה

חצי כפית מלח

חצי שן שום קטנה

2 כוסות עלי חסה אדומה וירוקה חתוכות

2 כוסות עלי בייבי חתוכים

חצי כוס צנוניות פרוסות

4 בצלים ירוקים פרוסים

2  ביצים קשות חתוכות לקוביות

אופן ההכנה

מניחים בקערה את המלפפון, החומץ העירית, הפטרוזיליה, היוגורט, החרדל, החזרת והמלח, ומערבבים בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

בקערת סלט מניחים את השום הכתוש עם קמצוץ מלח, ומוסיפים לקערה יחד עם החסה. יוצקים רבע כוס רוטב על הירקות, ומערבבים. את שארית חומרי הרוטב ניתן לשמור במקרר למשך שלושה ימים נוספים. מגישים את הסלט בעיטור צנוניות, בצל ירוק וביצה קשה.

סלט חסה וטונה

מתכון זה מעניק את התחושה של ארוחת צהריים בדרום צרפת. הסלט דל בקלוריות, והטונה מכילה חומצות שומן אומגה 3 המסייעות להגנת הלב ומעניקות לעור מראה בהיר.

ערכים תזונתיים למנה: 188 קלוריות, 5 גרם שומן, 41 מיליגרם כולסטרול, 413 מיליגרם נתרן, 20 גרם פחמימות.

זמן הכנה: חצי שעה

מצרכים ל-4 מנות

2 קופסאות טונה במים

3 כפות חומץ שרי

2 כפות בצלי שאלוט קצוצים דק

כף חרדל דיז'ון

מלח

פלפל שחור

2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים

כוס שעועית ירוקה

6 כוסות עלי בייבי

3/4 כוס צנוניות פרוסות

אופן ההכנה

בקערה קטנה מערבבים את החומץ ובצלי השאלוט, מוסיפים את החרדל ומערבבים. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.

מניחים את הטונה על צלחת שטוחה, ובינתיים, בסיר בינוני, מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך שבע דקות. מוסיפים את השעועית הירוקה, מבשלים במשך שתי דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ומצננים מעט.

בצלחת הגשה, מסדרים את הטונה, תפוחי האדמה, השעועית הירוקה, החסה, הצנוניות, ומגישים עם שאריות הרוטב.