כמעט אין מי שלא אוהב ממולאים ויותר מכך – עלי גפן ממולאים בעלי ערך תזונתי רב.
חיפשנו אחר המתכון המנצח לעלי גפן ממולאים, טעימים ובריאים, ליקטנו, טעמנו ומצאנו את ה-מתכון המושלם!
ההכנה קלה ביותר והתוצאה טעימה ומרעננת כל כך.
עלי גפן במילוי אורז
כמות: 40-50 יחידות
מצרכים:
כ 50 עלי גפן טריים או משומרים
במידה ובחרתם ב:
עלים טריים – יש לחלוט מספר דקות במים רותחים
עלים משומרים – לחלץ מצנצנת הזכוכית ולשטוף במים.
מילוי:
1.5 כוסות אורז עגול (לסושי)
4-5 בצלים ירוקים קצוצים דק
גזר קטן מגורד דק דק
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
חופן נענע קצוצה דק
½ כפית מכל תבלין: קינמון, מוסקט, סירופ מייפל טבעי
2 כפות שמן זית.
לבישול:
תפוח אדמה פרוס עבה לריפוד תחתית הסיר.
פרוסות לימון לפיזור בין העלים המגולגלים.
מים למילוי עד ¾ גובה הסיר (2-3 כוסות)
3-4 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם בינוני
½ כפית סירופ מייפל
1 כפית מלח שטוחה
אופן הכנת עלי הגפן הממולאים:
1. מערבבים היטב את חומרי המילוי.
2. פורסים את עלי הגפן כאשר החלק הרחב לכיוון שלנו והעורקים למעלה. הצד החלק פונה כלפי מטה.
3. מניחים מעט מאוד אורז על כל עלה וזאת כי האורז מתנפח בעת הבישול.
4. מקפלים משני הצדדים פנימה ואז מגלגלים את העלה.
5. מניחים בסיר שרופד בפרוסות תפוח אדמה ועורמים את כל היחידות בצמידות אחת לשנייה.
6. יוצקים את תערובת הבישול ומניחים צלחת מעל היחידות כדי שלא יפתחו בעת הבישול.
מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שמוכן – כשעה וחצי עד שהנוזלים מתאדים.
לאחר מכן, אפשר למזוג עוד כף שמן זית באמצע הבישול שייתן ברק לתבשיל.
מומלץ לטעום ולתקן תיבול.
בתיאבון! 🙂
אולי יעניין אותך גם:
מתכון חלומי: פלפל ממולא באורז, עשבי תיבול וירקות (טבעוני, ללא גלוטן)