כרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, הכוללת בצל וברוקולי. זהו ירק אותו חיוני לשלב באופן קבוע בתזונה, היות והוא מכיל מגוון מרשים של חומרים מזינים, כולל ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים אחרים.
בנוסף לערכים התזונתיים המשובחים של כרובית, ניתן אף לאכול אותה בצורתה הטרייה, להוסיפה לסלטים או להוסיפה לתבשילים. כרובית יכולה להפוך אף למחית, מילוי לחביתת טופו, או לביבות בתנור, כך שהיא משמשת בגרסאות בריאות יותר של תזונה.
פשטידת רועים עם מחית כרובית
פשטידה זו, המגיעה ישר מהתנור, היא מאכל ביתי אהוב ומנחם. המילוי הפשוט כולל נתחי חזה עוף, גזר, סלרי ובצל. מחית הכרובית משמשת במקום תפוחי אדמה עמילניים, להשגת ארוחה דלת פחמימות.
המצרכים לארבע מנות
המרכיבים למלית:
חצי קילו חזה עוף טחון
בצל גדול קצוץ דק
כרישה גדולה קצוצה דק
2 גזרים בינוניים קצוצים דק
גבעול סלרי קצוץ דק
2 קישואים בינוניים קצוצים דק
כף וחצי תימין טרי, יש לשמור מעט ממנו לקישוט
כף רוזמרין קצוץ דק
2 עלי דפנה
שן שום קצוצה דק
רבע כוס יין אדום
קומץ קטן של פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם
החומרים למחית הכרובית
2 שיני שום קטנות קלופות
2 כרוביות גדולות ללא העלים הירוקים החיצוניים
כף חרדל דיז'ון
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ניתן להוסיף שתי כפיות עירית קצוצה או בצל ירוק פרוס דק לפי הטעם
אופן ההכנה
עם מעט שמן, או ללא שמן כלל, מקפיצים קלות את הבצלים, הסלרי, הקישואים, הכרישה, הגזר, עלי הדפנה, הרוזמרין והתימין במשך חמש דקות.
מוסיפים את השום ומקפיצים בעדינות במשך דקה נוספת.
מעבירים לסיר, מוסיפים את חזה העוף הטחון והיין האדום, ומבשלים במשך מספר דקות על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים.
מוסיפים את הפטרוזיליה הטרייה ומתבלים לפי הטעם.
בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של מאתיים מעלות צלזיוס, וקוצצים את הכרובית לפרוסות בגודל שווה.
מרתיחים בסיר נפרד את הכרובית עם השום, מכסים ומבשלים במשך חמש דקות או עד שהכרובית רכה, בודקים בעזרת סכין או מזלג.
מסירים מהאש, מסננים את הנוזלים העודפים, מוסיפים את שמן הזית והחרדל, מערבבים או טוחנים עד לקבלת קרם חלק.
לפי הטעם, מוסיפים את הבצלים הירוקים או העירית.
בתבנית גדולה ממלאים את תערובת חזה העוף ואז מוסיפים את מחית הכרובית. אופים במשך חצי שעה עד להזהבה, ומסיימים עם קומץ עירית או מספר עלי תימין טריים.
פשטידת כרובית קלאסית
זהו מתכון בריא לפשטידת כרובית אהובה, מזינה ודלה בקלוריות.
המצרכים לשש מנות:
2 כרוביות גדולות קצוצות
2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
כפית כמון טחון
בצל סגול חתוך לקוביות
4 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 עגבניות טריות מרוסקות
כף תימין טרי קצוץ
רבע כוס יין אדום יבש
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצות
שיטת ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים את הכרובית ומבשלים כעשר דקות עד שהיא מתרככת. מסננים את המים במסננת ומניחים בצד.
מחממים בחום בינוני עד כף שמן זית, מוסיפים את הכמון, הבצל, השום, הסלרי והגזר ומקפיצים במשך חמש דקות או עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב.
מוסיפים את העגבניות הטחונות והתימין ומבשלים במשך דקה, ואז מוסיפים את היין ומבשלים במשך עשר דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. מתבלים במלח ים ופלפל שחור טרי.
בינתיים מניחים את הכרובית המבושלת במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים כף שמן זית ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מניחים את תערובת הירקות והכרובית בתבנית ומיישרים את החלק העליון באופן שווה. אופים בתנור למשך חצי שעה או עד להזהבה קלה. מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם סלט ירקות טרי.