בקר, אפונה, גזר ואורז בארוחה בריאה אחת

בקר, אורז, אפונה וגזר בארוחה אחתארוחת צהריים מהירה ופשוטה ממנה גם הילדים מתלהבים. יש להשתמש בנתחי בשר רזים מאוד, ולא להשתמש באורז דק. ניתן להכפיל את כמות המים, להשתמש באורז רגיל, ולהניח לו להתבשל למשך שבע דקות נוספות.

בשר, אורז, אפונה וגזר

המצרכים לשש מנות

250 גרם בשר רזה

בצל

שקית אפונה וגזר קפואים

2 כוסות אורז דק

2 ושליש כוסות מים

אופן ההכנה

חותכים את הבצל לקוביות גדולות, או אם מעדיפים, לקוביות קטנות יותר.

בסיר בגודל בינוני, צולים את הבשר עם הבצל, ומוסיפים שן שום אחת או שתיים אם רוצים.

כשהבשר מוכן, מוסיפים את האפונה והגזר, חצי מכמות המים, מרתיחים ומנמיכים את האש.

לאחר כחמש דקות, מוסיפים את האורז הדק ושארית המים במידת הצורך.

מבשלים במשך חמש דקות בערך, עד שהאורז והירקות רכים.

מתבלים במלח ופלפל לפני הטעם ממש לפני ההגשה.

עוף, אורז, אפונה וגזר

ארוחת צהריים מושלמת של עוף טעים עם אורז וירקות. שום דבר לא יכול להשתבש במתכון זה! אז אל תהססו, הכינו את המנה המנחמת הקלה להכנה הזאת עוד היום!

זמן הכנה: שעה ועשר דקות

המצרכים לארבע מנות

4 חזות עוף ללא העור, מחולקים לחלקים בינוניים

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שמן צמחי

בצל בינוני קצוץ

חצי כפית פפריקה חריפה

4 שיני שום טחונות

כוס וחצי אורז לבן ארוך

3.5 כוסות ציר עוף שבושל בבית

חצי כוס יין לבן יבש

חבילת אפונה וגזר

לימון טרי להגשה

אופן ההכנה

מייבשים את העוף עם מגבות נייר, ולאחר מכן מתבלים במלח ופלפל. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית עד שהוא מעושן. מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה, כחמש דקות. מעבירים את העוף לצלחת, משאירים את השומן בסיר.

מוסיפים את הבצל, הפפריקה, וחצי כפית המלח על השומן בסיר ומעבירים לחום בינוני. מבשלים, מגרדים את הנתחים החומים, עד שהבצל מתרכך, כחמש דקות.

מוסיפים את השום, ומבשלים עד שהוא ריחני, כ-15 שניות. מערבבים את האורז ומבשלים את שהקצוות הופכים להיות שקופים, כשלוש דקות. מוסיפים את ציר העוף ואת היין ומביאים לרתיחה.

מחזירים את העוף לסיר, מכסים, מנמיכים את החום ומבשלים עד שהעוף מבושל לחלוטין, כ-25 דקות.

מעבירים את העוף לצלחת הגשה, מוסיפים את האפונה והגזר, ואז מערבבים לתוך האורז. מתבלים את תערובת האורז במלח ופלפל לפי הטעם, ומגישים עם פיסות לימון טרי!

טיפים – יש להקפיד להוציא את העוף מהסיר ברגע שהוא מוכן, זה חשוב מאוד! את הפלפל צריך להוסיף רק בסוף, ומעט מלח. השתמשו בפרוסות הלימון להשבחת הטעם!