מתכון לעוגת תפוחים בריאה שתדהים את כל האורחים!

מתכון טעים ובריא לעוגת תפוחיםבני המשפחה מגיעים לביקור לפחות אחת לחודש, ואז מתחילים לתהות כיצד לכבד אותם כך שייהנו, יתרשמו, ולא יעלו טענות על המשקל או הבריאות.

עיני האורחים מוארות כשמגישים להם עוגת תפוחים טעימה להפליא, בריאה ודיאטטית. הם לא ישכחו את הביקור, ישבחו את הטעם הטוב והכישרון, ויבקשו את המתכון.

עוגת תפוחים דלת קלוריות

זוהי עוגת תפוחים מדלת שומן, לחה ביותר, וטעימה להפליא! היא ממש דלת קלוריות בשל העובדה שאינה מכילה חמאה או שמן, וכוללת 116 קלוריות בלבד לכל פרוסה, כלומר, ניתן ליהנות ללא חשש. המתכון מכיל תפוחים עסיסיים, המוסיפים לחות וטעם, בעלי מתיקות מעודנת, ההופכת כל פרוסה לארוחת בוקר טעימה ובריאה, או לחטיף המכיל מעט אבקת סוכר.

ניתן להפוך עוגת תפוחים זו לקינוח מוקפד באמצעות הגשתה כשהיא חמה עם כדור גלידת וניל בתוספת טיפת קרמל להוספת טעם. זהו מתכון קל ביותר, כשהחלק המשעמם הוא קילוף ופריסת התפוחים, אך הטעם שווה את ההשקעה. יש להשתמש בתפוחים מכל הסוגים, כל עוד שיהיו טעימים.

לפני האפייה, יש לזכור לפזר מעט סוכר נוסף מעל, להוספת מעט טעם מתוק נחמד. זוהי עוגה קלה, רקה, עם פירורים פריכים, ומתאימה למטרות תזונה דלת שומן. המתכון אינו מאכזב ועד מהרה העוגה הופכת להיות העוגה האהובה ביותר בבית!

המצרכים

700 גרם תפוחים מכל סוג מועדף

2 ביצים

שליש כוס + כף סוכר חום בהיר – לא חובה

קמצוץ גרידת לימון מגורר

קורט מלח

כוס מינוס כף קמח מנופה

רבע כוס + כף חלב דל שומן

3 כפיות אבקת אפייה

סוכר לפיזור על העוגה, ודובדבן – מרכיבים אלו אינם חובה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים ומקמחים תבנית ומניחים בצד.
  • חותכים לפרוסות דקות את התפוחים ומוציאים את הליבה.
  • מניחים את הביצים, הסוכר, גרידת הלימון והמלח בקערת מערבל, ומקציפים עד לקבלת קרם.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים לבלילה שני שליש מהתפוחים ומערבבים בכף עץ.
  • מניחים את התערובת בתבנית המוכנה.
  • מסדרים את פרוסות התפוחים הנותרים מעל התערובת.
  • מפזרים כף סוכר חום אם רוצים.
  • אופים בתנור במשך 35 דקות עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
  • מפזרים מעל עוגת התפוחים מדלת השומן מעט אבקת סוכר, אם רוצים, טרם ההגשה.

לבריאות!

עוגת תפוחים וקינמון פשוטה

עוגה מלאת טעם עם פרוסות תפוחי עץ טריים. היא נראית מדהימה ומרשימה, אך ממש קלה להכנה, ובריאה ביותר! זוהי עוגת תפוחים וקינמון פריכה וחמה המושלמת לקינוח. התבנית מתרוקנת במהרה היות וכולם מבקשים תוספות שניות. חלק מהאורחים "גונבים" אפילו פרוסה שלישית.

התפוחים היפים מעטרים את החלק העליון של העוגה ומעניקים לה מראה מתוחכם, אך למרות ההגשה המרשימה, מהעוגה ממש קלה להכנה! שאריות, אם יש כאלו, נשארות טריות לפחות שלושה ימים אם מאחסנים את העוגה בכלי אטום במקרר.

המצרכים לעשר פרוסות

כוס תפוחים אדומים פרוסים דק

כוס ו-3/4 קמח ללא גלוטן. יש למדוד בדיוק את הכמות

2 כפיות קינמון טחון

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

כף קוקוס ללא מלח מומס ומקורר מעט

ביצה גדולה בטמפרטורת החדר

כף תמצית וניל

חצי כוס יוגורט רגיל נטול שומן

שש כפות חלב ללא שומן

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מכינים תבנית עגולה קפיצית ומרססים אותה במעט שמן.
  2. מניחים את פרוסות התפוחים בקערה למיקרוגל, ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למיקרוגל בחום גבוה למשך דקה ו-45 שניות. מסירים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים בצד.
  3. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה, הביצה והווניל. מערבבים את היוגורט עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים חלב לתערובת הקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  1. מורחים את התערובת על התבנית המוכנה. מסדרים את פרוסות התפוחים מעל, תחילה בחלק החיצוני עד הפנימי, ומהדקים בעדינות לתערובת. אופים במשך 45-50 דקות. מניחים את העוגה על מגש מתכת ומניחים לה להתקרר למשך עשר דקות.