מתכון דיאטטי לכדורי תמרים

מתכון דיאטטי לכדורי תמריםפינוקים בגודל נגיסה אלו הם בדיוק מה שדרוש לחיזוק הגוף, הענקת פרץ אנרגיה עם מנה איכותית של שומן בריא, סיבים ופחמימות בריאות. ניתן להשתמש בכל סוג אגוזים שרוצים, אך מומלץ להשתמש באגוזי מלך בשל תכולת חומצות שומן אומגה 3 הגבוהות שלהם, ותוכן חמצון פיטוסטרולים שלהם, המקושרים לירידה במקרי סרטן השד.

שילוב הסיבים העשירים מוביל לשחרור מעצירות, מניעת בעיות לב, אנמיה והפרעות במערכת העיכול. במילים אחרות, הם בריאים, הם חמודים, הם ממלאים, קלים להכנה, וביס אחד מספק את החשק למתוק, מבלי תחושת אשמה.

כדורי אנרגיה טבעונים

המצרכים ל-12 כדורים

2 כוסות אגוזי מלך או אגוזים אחרים לבחירה

2 כוסות תמרים רכים מגולענים

2 כפות שמן קוקוס

כפית מלח ים

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

במעבד מזון גדול, מפוררים את האגוזים. מוסיפים את שמן הקוקוס, התמרים, הווניל ומלח הים, ממשיכים לטחון עד לקבלת עיסה דביקה ואחידה.

ליצירת הכדורים, לוקחים כל פעם כף גדושה של העיסה, ומגלגלים בין כפות הידיים ליצירת כדור. מסדרים את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים במקפיא עד לשעה לפחות לפני ההגשה. מאחסנים את הכדורים במיכל אטום במקרר.

כדורי תמרים עם קוקוס

כדורים אלו מכילים שני מרכיבים בלבד ונחשבים לבריאים ביותר. ניתן לאכול אותם כחטיף לאחר ארוחת הצהריים, או לאחר אימון כושר, כדי לספק את החשק למשהו מתוק קטן.

המצרכים

3 כוסות קוקוס מיובש

2 כוסות תמרים מגולענים

אופן ההכנה

מניחים את התמרים וכוס קוקוס בבלנדר או במעבד מזון.

טוחנים במהירות גבוהה במשך ארבע דקות, עוצרים כדי לשטח את העיסה כלפי מטה ומהצדדים, לפי הצורך.

מסדרים את העיסה לכדורים בגודל כפית, ומגלגלים בתוך שארית הקוקוס.

אורזים במנות בצלוחיות נייר קטנות, מניחים בקופסה אטומה, ושומרים במקרר עד שמתחשק חטיף מתוק בריא.

כדורי תמרים וסובין

זהו מתכון מהיר וקל, ללא אפייה, לכדורי תמרים,סובין ואגוזים.

המצרכים

2 כוסות פתיתי סובין

3/4 כוס תמרים מגולענים שלמים

חצי כוס אגוזי פקאן שאינם קלויים

2 כפות דבש

חצי כוס אגוזים קצוצים דק, או נבטי חיטה

אופן ההכנה

מניחים את פתיתי הסובין, התמרים ואגוזי הפקאן במעבד מזון, ומעבדים עד לטחינה דקה. מוסיפים את הדבש וממשיכים לטחון עד לקבלת בצק נוקשה.

יוצרים עם הידיים כדורים בגודל כף, מרדדים אותם על האגוזים הטחונים או נבטי החיטה, ומניחים בתבנית על נייר אפייה. משאירים את התבנית בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה לפני ההגשה או האחסון.

טיפים והערות

יש לאחסן את הכדורים בכלי אטום, ולהפרידם באמצעות צלוחיות נייר קטנות. ניתן להשאיר במקרר עד חמישה ימים.