ישראלים אוכלים חומוס מאז שהם זוכרים את עצמם. הוא נמצא בכל מקום, בסופרמרקטים, במסעדות, ובמקרר של כל בית כמעט. ניתן לאכול אותו בתוך פיתה עם סלטים, או כתוספת למנת בשרים על האש.
שילוב הטעמים, כשמכינים חומוס יצירתי, זוכה למחמאות רבות. הוא אידיאלי אף לצמחונים המבקשים להוסיף טעם למזונותיהם. בשיקולי דיאטה, ניתן להשתמש בו כתחליף חמאה או מיונז, ולהכינו ללא טחינה. הטעם המתקבל לא יהיה עשיר כל כך, אך המנה עדיין טעימה וטובה. הוא פשוט נפלא כתוספת לכל כריך או ארוחה.
מתכון חומוס בסיסי קל להכנה
החומוס הוא ההוכחה לכך שחלק מהמאכלים הטעימים הכי טובים בחיים הם קלים ביותר להכנה. הכנת מתכון בסיסי כוללת שישה מרכיבים פשוטים ללא צורך בבישול, אלא שימוש במעבד מזון בלבד. המתכון מניב חומוס בסיסי מושלם, ואף בסיס מעולה עליו ניתן לעבוד מבחינת התנסות עם טעמים.
המצרכים ל-4 מנות
שתי כוסות גרגרי חומוס יבש
4 כפות טחינה גולמית
2 כוסות מים
2 שיני שום כתושות
כפית מלח ים
6 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד מספר טיפות לטפטוף מעל החומוס המוכן
3.5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
פפריקה, אם רוצים
כוסברה או עלי פטרוזיליה, אם רוצים
אופן ההכנה
משרים את גרגרי החומוס בקערה למשך לילה.
מסננים את המים, ומבשלים בסיר עם מים על אש בינונית, במשך כשעה, עד שהגרגרים מתרככים.
שוטפים את הגרגרים במים קרים ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את הטחינה, השום, המלח, מיץ הלימון, והמים. מפעילים את מעבד המזון ויוצקים בהדרגה את השמן תוך כדי פעולה.
כשמתקבלת תערובת חלקה, מעבירים את החומוס לצלחת הגשה. מטפטפים מעט שמן זית ומקשטים עם מספר גרגרי חומוס שלמים מבושלים לאכילה. מפזרים פפריקה ועלי כוסברה קצוצים דק או פטרוזיליה, לתוספת טעם וצבע.
מתכון לחומוס ביתי קלאסי
חומוס נחשב למקור טוב של קטניות, ומתכון זה קל, עתיק וקלאסי. מומלץ שלא להשתמש בחומוס קפוא או מקופסת שימורים, אלא בגרגרי חומוס יבשים. ניתן לאכול אותו כמטבל עם פיתה, או ללא לחם ופיתה, כשמבקשים לשמור על המשקל.
המצרכים ל-8 מנות
4 כוסות גרגרי חומוס יבש
חצי כוס טחינה גולמית
רבע כוס שמן זית כתית מעולה, בתוספת מספר טיפות לטפטוף מעל המנה המוכנה
2 שיני שום קלופות, או לפי הטעם
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
כף כמון או פפריקה, או לפי הטעם, בתוספת קומץ לקישוט
מיץ מלימון אחד, או יותר לפי הצורך
עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט
אופן ההכנה
משרים את גרגרי החומוס בקערה למשך לילה.
מסננים את המים, ומבשלים בסיר עם מים על אש בינונית, במשך כשעה, עד שהגרגרים מתרככים.
שופכים את כל החומרים למעט הפטרוזיליה למעבד מזון ומתחילים בתהליך. מוסיפים מים או חומוס לפי הצורך על מנת לאפשר יצירת מחית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול, יש אנשים שאוהבים להוסיף יותר מיץ לימון. מגישים עם טפטוף שמן זית, כמון או פפריקה, ומעט פטרוזיליה.