4 מתכונים למרקי עדשים טעימים ובריאים!

4 מתכונים למרקי עדשים טעימים ובריאים!עדשים הן סוג של קטניות שמשמשות למאכל. עדשים מכילות בתוכן סיבים תזונתיים, סידן, מגנזיום, ברזל, חומצה פולית וויטמינים, וגם עשירות מאוד בחלבון. העדשים הן קטניות קלות לעיכול מכיוון שהן לא מכילות גופרית כמו שאר חברותיהן. העדשים מורידות את רמת הכולסטרול בדם, מסייעות בשמירה על רמת סוכר קבועה בדם, הן מאזנות את לחץ הדם ומפחיתות את הסיכון למחלות לב.

המרכיב העיקרי במרק עדשים על סוגיו השונים הוא עדשים כתומות, שחורות או ירוקות. בדרך כלל מתווספים אל המרק ירקות שונים, ולעתים גם בשר, כשלרוב מרק עדשים עשוי רק מרכיבים מהצומח. מרק עדשים הוא מרק טעים ועשיר בכל טוב. ישנם הרבה מאוד מתכונים של מרק עדשים. נביא כאן את המתכונים הטובים באמת.

מרק עדשים כתומות

מצרכים דרושים:

כוס עדשים כתומות

5 כוסות מים

שמן לטיגון

1 עגבנייה גדולה

1 בצל גדול

כפית מלח (אפשר גם יותר או פחות)

כפית אבקת קארי

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום/ כמון

מיץ מלימון אחד

3 שיני שום כתושות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים/ פטרוזיליה

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים הכתומות בסיר מכוסה עם 5 כוסות מים עד למצב רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות.

עד שהעדשים יתרככו, קוצצים את העגבנייה והבצל ומטגנים במחבת עם שלל התבלינים ומערבבים כ-5 דקות. יוצקים את התערובת שבמחבת לתוך הסיר עם העדשים, מוסיפים את הכוסברה/ הפטרוזיליה, השום ומיץ הלימון ומערבבים.

בתיאבון!

מרק עדשים ירוקות וגזר

מצרכים דרושים:

300 גרם עדשים ירוקות (שטופות היטב)

בצל גדול קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות

ארבעה גבעולי סלרי עלים (את הגבעול יש לשטוף היטב ולפרוס)

2 כפות שמן זית

אבקת מרק עוף

כמון

מלח

פלפל גרוס

מים על פי גודל הסיר

אופן ההכנה:

מחממים בסיר בינוני שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את הגזר ומערבבים מעט. מוסיפים מים רותחים. מוסיפים את חתיכות גבעולי הסלרי, העדשים הירוקות והתבלינים ומערבבים היטב. מחכים עד שהמרק ירתח, מורידים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כ-40 דקות.

מגישים חם בקעריות מרק ובתיאבון!

מרק עדשים ירוקות עם בשר

מצרכים דרושים:

1/4 קילו בשר שריר בקוביות קטנות

1/2 קילו עדשים ירוקות

1 ראש סלרי קצוץ (כולל כמה גבעולים ועלים)

2 בצלים גדולים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1/3 כוס שמן זית

1/2 כוס יין אדום מתוק

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

10 כוסות מים רותחים

2 כוסות אבקת מרק עוף

1/4 כפית קינמון

1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כף שטוחה מלח

2 כפות חוואיג’ למרק

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר. מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים סלרי ושום ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את היין האדום ומערבבים הכול יחד. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד שעה כאשר המרק מבעבע עדיין.

המלצה להגשה: לפזר מעל המרק עשבי תיבול.

בתיאבון ובהנאה!

מרק עדשים שחורות

מצרכים דרושים:

3 כוסות עדשים שחורות אורגניות (להשרות קודם במים כשעה)

1 בצל קצוץ דק

3 גזרים חצויים

3 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)

½ כוס עלי פטרוזיליה

½ כוס עלי כוסברה

½ כפית גרגרי כמון

4 עלי דפנה

6 שיני שום

3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

5 גרגרי פלפל אנגלי

2- 3 ליטרים ציר עוף

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והסלרי במעט שמן עד שישחימו, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן.

מוסיפים את ציר העוף ואת העדשים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים: עלי דפנה, פלפל אנגלי, כמון, שום, מלח ופלפל.

מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה.