4 מתכונים מעולים לסלטי פטריות

4 מתכונים מעולים לסלטי פטריותהמפתח לקבלת מספיק ויטמינים ומינרלים בתזונה הוא לאכול מגוון צבעוני של פירות וירקות. ככל שהארוחה צבעונית יותר, כך מוטב. יחד עם זאת, פילוסופיה זו נוטה להותיר באפלה את הפטריות. במקרים רבים, אם האוכל חסר גוון, הוא גם חסר את חומרי התזונה הנחוצים. אך הפטריות הלבנות מוכיחות כי ההיפך הוא הנכון.

אינספור מחקרים הראו שצריכה גוברת של פטריות מפחיתה את הסיכון להשמנה, סוכרת, ומחלות לב. בנוסף, הפטריות משפרות את בריאות השיער, מעניקות אנרגיה מוגברת, ומאפשרות שמירה על משקל בריא.

סלט פטריות מוקפץ

זהו מתכון לסלט פטריות חם עם ירקות.

זמן הכנה: 25 דקות.

מצרכים ל-6 מנות

2 כפות שמן זית כתית

בצל קטן חצוי ופרוס

קילו פטריות לבנות חתוכות לרבנים

2 שיני שום קצוצות

כפית וחצי תימין טרי

12 עגבניות שרי חצויות

4 כפות מיץ לימון

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל טחון טרי

8 כוסות עלים ירוקים כגון עלי בייבי, ארוגולה ותרד

2 כפות גבינה בולגרית 5%

אופן ההכנה

מחממים כף שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהם מתרככים, במשך כשלוש דקות. מוסיפים את הפטריות ומבשלים, תוך כדי בחישה עד שהן משחררות את מיציהן, במשך כעשר עד 12 דקות.

מוסיפים את השום והתימין ומערבבים עד להשגת ניחוח ריחני, במשך כשלושים שניות. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים עד לאידוי, במשך כשלוש דקות. מוסיפים את כף השמן הנותרת, מיץ לימון, מלח ופלפל, וממשיכים לבשל כדקה. יוצקים מעל העלים הירוקים בקערה גדולה, מערבבים ומפזרים את הגבינה הבולגרית.

סלט פטריות

המצרכים ל-6 מנות

4 סלסלות פטריות קטנות ללא הגבעולים

כף ג'ינג'ר מגורר

מלח

צרור נענע

אופן ההכנה

מחממים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית ומוסיפים פטריות וג'ינג'ר, ללא שמן.

בוחשים עד שהפטריות משחימות, במשך עשר דקות, מוסיפים מלח לפי הטעם.

מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

מכסים ושומרים במקרר עד להגשה.

מסדרים בקערת סלט גדולה את עלי הנענע, מוסיפים את הפטריות ומקשטים עם פלחי לימון.

סלט פטריות מצונן

מתכון פשוט, טעים וקל להכנה.

מצרכים ל-4 מנות

3 סלסילות פטריות טריות פרוסות

רוטב לימון ויניגרט

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

רבע כפית טרגון

רבע כפית סוכר

רבע כפית מלח

פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

מערבבים את חומרי הויניגרט בקערה קטנה – רוטב לימון ויניגרט, מיץ לימון, שמן זית, טרגון, מלח וסוכר.

בקערה גדולה, מניחים את פרוסות הפטריות, עם ויניגרט. אם רוצים, אפשר לקשט עם מעט פטרוזיליה.

פטריות במרינדה איטלקית

מתכון קל וטעים, עם פרוסות פטריות טריות, פרוסות גדולות של פלפל חריף, והמון שום טרי.

מוצרים

סלסלת פטריות

כוס וחצי חומץ לבן

חצי כוס מים

כפית מלח

חצי כפית פלפל אדום גרוס

4 שיני שום

כפית אורגנו

כפית פטרוזיליה טרייה

אופן ההכנה

מרתיחים את החומץ והמים.

שוטפים את הפטריות וחותכים לרבעים.

מבשלים במשך חמש דקות.

מסננים חלק מהנוזלים, ומניחים אותם בצנצנת זכוכית בגודל ליטר, מוסיפים לצנצנת את השום, התבלינים וטיפת שמן, מנערים ושומרים במקרר.

מסירים את הפטריות מהאש, מסננים את יתר הנוזלים, מניחים לקירור למספר דקות ויוצקים מעל את הרוטב.