לשורשי ירקות קיים מגוון נרחב של יתרונות בריאותיים, בשל ההרכב התזונתי העשיר שלהן. חלק מהיתרונות הם היכולת לשפר את תפקוד מערכת העיכול, להפחית את רמות הכולסטרול, לחץ דם נמוך, לחזק את המערכת החיסונית, למנוע צורות שונות של סרטן, לאזן את מצב הרוח, להקל דיכאון, להגביר את זרימת הדם ולשמור על פעילות אנזימטית נאותה בגוף.
לאחר השטיפה, ניתן לשטוף את השורשים, לפרוס אותם ולבשלם. הם משמשים כירק המתווסף למגוון מאכלים כגון מרקים, מאכלים מוקפצים, ושיטות אחרות של בישול מזון בריא. כמו כן, ניתן לאכול אותם בצורתם הטבעית או כאבקה ברפואת הצמחית המסורתית.
סלט שורשים מגורר
זמן בישול: 35 דקות
ערכים תזונתיים למנה: 107 קלוריות, 11.7 גרם שומן, 2 גרם שומן רווי, 8.9 גרם שומן רב בלתי רווי, 1.5 חלבון, 3 גרם פחמימות, 20 גרם סיבים, 4 גרם כולסטרול, 2 מיליגרם נתרן, 630 מיליגרם סידן.
מצרכים ל-6 מנות:
2 גזרים גדולים
שורש סלרי קטן, קלוף וחתוך לפלחים
6 צנוניות
תפוח עץ גדול ירוק חתוך לפלחים
2 סלקים חתוכים לרצועות
מיץ מלימון אחד
2 כפות חומץ
שליש כוס יוגורט
2 כפות חרדל דיז'ון מחיטה מלאה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שליש כוס עשבי תיבול מעורבים טריים, כגון נענע, שמיר ופטרוזיליה
אופן ההכנה:
מניחים במעבד מזון את הגזר, שורש הסלרי, הצנון, התפוח והסלק על השכבה הגסה של המגררת. מקפיצים יחד בקערה גדולה ומניחים בצד.
מערבבים את מיץ הלימון והחומץ, עם היוגורט וחרדל הדיז'ון, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הרוטב ועשבי התיבול לירקות השורש המגוררים ומערבבים. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
סלט שורשי ירקות
זהו סלט מהנה בעל מרקם מדהים.
ערכים תזונתיים למנה: 207 קלוריות, 10% שומן, 11% חלבון, 7% פחמימות, 5% סוכר, 8% מלח, 10% סיבים.
מצרכים:
3 גזרים
3 סלקים
חצי חבילת צנוניות
שורש סלרי עם העלים
חצי שקית עלי בייבי
שומר
לימון
חצי שקית נענע טרייה
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
מקלפים את הגזרים והסלקים.
באמצעות הקולפן, גוזרים את הגזרים והסלקים לרצועות גליות דקות נחמדות, ואז מניחים בקערה גדולה.
פורסים את הצנוניות לפרוסות ומוסיפים לקערה.
פורסים דק את הסלרי, כולל כל העלים הפנימיים, ומוסיפים לקערה.
פורסים דק את עלי הבייבי, ומוסיפים לקערה.
פורסים את השומר ומוסיפים לקערה.
חותכים את הלימון לחצי וסוחטים את המיץ לקערה קטנה.
קוצצים דק את עלי הנענע, ומוסיפים לקערה עם הלימון.
טועמים את הרוטב ומתבלים עם קמצוץ מלח ופלפל, אם חושבים שצריך, ואז שופכים על ירקות השורש, וטועמים שוב על מנת לבדוק את התוצאה משביעת רצון.
מערבבים את הירקות עם הרוטב, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את עלי הנענע.
משאירים את הקערה למספר דקות עד שהרוטב ייספג היטב.