היתרונות הבריאותיים של פטריות כוללים הפחתה ברמות כולסטרול גבוהות, מניעת סרטן השד, סרטן הערמונית וסוכרת. הם מסייעים אף לירידה במשקל, ומגבירים את עוצמת תפקוד המערכת החיסונית.
פטריות גורמות לאדם לגדול ולהתחזק, והן מכילות יתרונות בריאותיים בפועל, המגנים מפני מחלות וזיהומים, היות והם מלאים בחלבונים, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, אנטיביוטיקה, וחומרים נוגדי חמצון.
פשטידת פטריות בסגנון רוסי
יש אנשים שאוהבים להכין את המלית של פשטידה זו, ולאכול אותה כארוחה עיקרית. כמתכון לפשטידה, התוצאה היא שמימית!
מצרכים
כף שמן זית
סלסלת פטריות טריות
בצל גדול פרוס
3 ביצים
כוס גבינה צהובה 9% מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם
כף שמיר טרי קצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה את הפטריות, 2 ביצים והבצל, מוסיפים והשמיר, ממשיכים לערבב ומוסיפים את הגבינה.
מערבבים בקערית נפרדת את שמן הזית והביצה.
מניחים את התערובת על תבנית עם נייר אפיה, מברישים את התערובת בשמן זית וביצה. מכסים בנייר כסף, ומחוררים אותו מעט באמצעות מזלג.
אופים במשך כארבעים דקות, או עד לקבלת גוון זהוב, ומגישים.
פשטידת פטריות ממולאת
מאפה חמים זה עובד בצורה נפלאה עם פטריות טריות ואידיאלי כמנה עיקרית או להגשה באירוע מיוחד.
מצרכים ל-8 מנות
400 גרם פטריות טריות פרוסות
כף מרווה קצוצה טרייה
כף רוזמרין טרי קצוץ דק
קמצוץ אגוז מוסקט טחון, ופלפל לבן
2 ביצים
100 גרם גבינת עיזים 9% מפוררת
כפית טבסקו
אופן ההכנה
מניחים את הפטריות עם עשבי התיבול והתבלינים בקערה גדולה.
מחממים תנור ל-180 מעלות
מוסיפים לתערובת הפטריות את הגבינה והטבסקו, עם מלח ופלפל לבן, ומערבבים היטב. מניחים בתבנית על נייר אפייה, אופים במשך 45 דקות, עד להזהבה, ומגישים.
פשטידת פטריות, תרד ותפוחי אדמה
מצרכים
400 גרם עלי תרד
כף שמן זית
שתי סלסלות פטריות מסוג שיטאקה
2 שיני שום כתושות
2 כוסות ציר ירקות
3 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
ביצה
כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
300 גרם שעועית ירוקה וברוקולי, מאודים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחממים מחבת טפלון עם חצי כף שמן, ומטגנים את הפטריות על אש גבוהה עד להזהבה. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה, ואז מוסיפים את החרדל, אגוז המוסקט, ותפוחי האדמה, ולאחר מכן רבע כוס מים.
ממשיכים לבשל במשך מספר דקות עד שהרוטב מצטמצם. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצה, מערבבים היטב, יוצקים לתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור.
אופים במשך 25 דקות עד להזהבה. מגישים עם סלט ירקות.
פשטידות פטריות וקימל
מצרכים
כפית שמן זית
בצל קטן פרוס דק
שן שום כתושה
350 גרם פטריות פרוסות מסוגים מעורבים
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
כפית זרעי קימל
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך. מוסיפים את השום ומטגנים במשך חמש דקות.
מניחים את הפטריות והפטרוזיליה בקערה, מוסיפים את הבצל, השום והביצה, ומערבבים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, יוצקים את תערובת הפטריות והפטרוזיליה על תבנית אפיה עם נייר אפיה, ואופים במשך חצי שעה עד להזהבה.