מתכונים לשקשוקה דיאטטית

מתכונים לשקשוקה דיאטטיתאחת הסברות הנפוצות בקרב אוהבי שקשוקה, היא שבמהלך דיאטה, מנה זו נמצאת מחוץ לתחום. הרוטב, השמן, הביצים, והעובדה שכמעט לא ניתן לאכול שקשוקה ללא כמויות נדיבות של לחם, גורמות לאנשים בדיאטה להתייחס למנה זו בבחינת "לראותה בלבד".

אלא שניתן להכין שקשוקה דיאטטית במתכונים נהדרים שאינם מובילים לשבירת הדיאטה ומייתרים את הצורך בהימנעות ממנה. באשר לארבעת פרוסות הלחם בצד, לאחר מספר תרגולים, ובדומה לכל דבר בחיים, מגלים שגם משקשוקה ניתן ואף מומלץ ליהנות ללא לחם. במקרים קשים, ניתן לאכול את המנה עם שתי פרוסות לחם קל או לחם שיפון בלבד.

מתכון לשקשוקה פיקנטית דלת קלוריות

מתכון זה כה נמוך בקלוריות, עד שניתן להשתמש בו כארוחת בוקר או ערב.

החומרים

חצי כפית שמן זית, כשהטריק הוא להשתמש בנייר סופג כדי למרוח את השמן על כל המחבת.

חצי בצל, חתוך לקוביות בינוניות

שן שום כתושה

שתי עגבניות טריות קצוצות

פלפל אדום בינוני קצוץ

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה, בהתאם לטעם

חצי כפית כמון

קורט פלפל לבן

מלח ופלפל לפי הטעם

ביצה אחת

כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל במשך מספר דקות עד להזהבה, מוסיפים את השום והפלפל האדום ומבשלים במשך חמש דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות יחד עם שאר התבלינים ומבשלים במשך חמש דקות נוספות. כשהעגבניות והפלפלים מתרככים, מוסיפים את הביצה ישירות על התערובת ומכסים את המחבת.
  3. ממשיכים לבשל במשך שבע דקות עד שהחלבון הופך להיות מוצק. אם ההעדפה היא לחלבון נוזלי, ניתן לבשל ללא כיסוי המחבת. מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

שקשוקה טוניסאית דיאטטית

זוהי חגיגה נפלאה של ביצים עלומות ועגבניות חדורות כמון, במתכון טוניסאי. מחקרים מראים כי הליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה המצוי בעגבניות, משתפר בתהליך הבישול, כך שהוא ממקסם את התועלת התזונתית בבישול האיטי.

החומרים

חצי כפית שמן קנולה

שן שום מרוסקת

פלפל אדום בינוני קצוץ

שתי עגבניות קצוצות

מעט עגבניות שרי קצוצות

כף רסק עגבניות

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית צ'ילי חריף קל או פלפל חריף ירוק טרי חתוך לפרוסות, לפי הטעם

חצי כפית כמון

מלח ופלפל

ביצה אחת

כף פטרוזליה טריה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת עמוקה על אש בינונית, מוסיפים את השום, הבצל והפלפל, מערבבים עד שהבצל הופך להיות שקוף, במשך חמש דקות. מוסיפים את העגבניות והפפריקה ומערבבים באמצעות גב כף העץ על מנת לרסק את העגבניות. מבשלים על להבה נמוכה במשך 25 דקות.
  2. שוברים את הביצה בקערית קטנה, ואז מחליקים אותה בעדינות לרוטב העגבניות. מבשלים עד שהביצה הופכת להיות מוצקה והחלמונים מעובים אך לא קשים, במשך שתיים וחצי עד שלוש דקות. אם רוטב העגבניות מתייבש, ניתן להוסיף מספר כפות מים. מעבירים את השקשוקה באמצעות כף מחוררת לצלחת, ומגישים חם ללא לחם או עם לחם קל.