אלו הם מתכונים להכנת מנות הבטטות הכי לא שגרתיות. הם קלים להכנה, טעימים, נהדרים ובריאים! אז מה הופך את הבטטות לכל כך בריאות?
ראשית, הן אינן מכילות סוכרים מזוקקים, ושנית, הן מכילות רמות גבוהות של בטא קרוטן.
סלט תרד ובטטות
במתכון זה, אפשר לחתוך את הבטטות לקוביות, במקום לרסק אותן, או להוסיף ירק אחר אם לא אוהבים תרד. חשוב להוסיף ירק ירוק, להשגת יתרונות הצבעוניות והטעם.
זמן הכנה: 25 דקות
מצרכים ל-2-4 מנות
חצי קילו בטטות קלופות
כף שמן זית
2 בצלי שאלוט גדולים, קצוצים
שקית עלי תרד בייבי, קצוצים
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה
מרסקים את הבטטות בצורה ידנית על מגררת גסה, או שמשתמשים במעבד מזון מצויד בסכין גסה.
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
מוסיפים את בצלי השאלוט ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחממים, כשתיים או שלוש דקות נוספות.
מוסיפים למחבת את הבטטות וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבטטות מתרככות, בסביבות שבע עד תשע דקות, או יותר, אם אתם אוהבים את הבטטות שלכם פריכות.
מוסיפים את התרד ומבשלים, מערבבים, עד שהם פשוט נבלעים בתערובת, בסביבות דקה או שתיים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
סלט בטטות טבעוני
מצרכים
2/3 כוס מיץ בטטות, טרי או קפוא, אותו ניתן להכין מכמות של כארבע מאות גרם בטטות.
2/3 כוס חלב שקדים
שליש כוס דלעת מבושלת מרוסקת
חצי בננה
חצי כפית קינמון
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית זנגביל מגורר
חצי כפית זרעי וניל, אבקה, או תמצית
אופן ההכנה
מניחים את כל החומרים על דלפק המטבח.
להכנת מחית הדלעת יש לקלף אותה, לקצץ ולבשל במשך עשר דקות עד רבע שעה. שופכים את המים ומודדים שליש כוס. כשאתם מכינים את הדלעת לבד ולא משתמשים בדלעת משומרת, אתם מקבלים יותר חומרים מזינים.
מניחים את שליש כוס הדלעת בבלנדר.
שוטפים, מקלפים וקוצצים את הבטטות, ומכניסים את הקוביות למיץ.
יוצקים את מיץ הבטטות והקוביות לבלנדר.
מוסיפים גם את חלב השקדים, התבלינים והבננה לבלנדר.
מערבלים עד השגת תערובת יפה.