מומחי תזונה רבים ממליצים בדרך כלל על אכילת לפחות חמש מנות ירקות ופירות מידי יום. אך מאחורי עובדה יבשה זו, קיימת החשיבה לפיה אדם צריך להיות שבע, ואף שבע מאוד, במיוחד אם הוא סובל מבעיות בריאות.
זה נשמע כאילו מותר לאכול הרבה, והמלצה זו מתנגשת עם מה שידוע על עקרונות שמירה על המשקל, אך קיימות מספר דרכים פשוטות להשיג מטרה זו. בנוסף, ניתן לקבל את מירב התועלת באמצעות אכילת מזונות גולמיים.
כמעט כל הדיאטות המוצעות לחולים בסרטן כרוכות בשתיית מיצי ירקות. ההרכבים הפשוטים והטעימים ביותר כוללים גזר, סלרי ומיץ מלפפון. ניתן אף להשיג יותר תועלת מאכילת ירקות ירוקים כגון ברוקלי, וירקות עלים כגון כרוב ירוק, כרוב סגול ועשבי תיבול רבים.
בנוגע לצריכת סיבים, כשגזר נראה יפה עם הצבע הכתום הבהיר שלו, חבל לזרוק אותו גם כשהוא נמצא במקרר כבר זמן מה. כך שהכנת עוגת גזר בריאה מוסיפה יותר לצריכת הירקות הנדרשת. התשוקה למתוק לאחר האכילה (ולעיתים קרובות גם לפניה), נחשבת לאויב המשמעותי ביותר של הדיאטה. לכן, ובמיוחד למקרים כאלו, מומלץ ליהנות מעוגת גזר קלה להכנה ונטולת רגשות אשמה.
אך האם באמת אפשר לאכול עוגה ולשמור על הבריאות? התשובה היא כן. מאמר זה מכיל מתכון לעוגת גזר בריאה, מלאה בכמויות המשמעותיות של הסיבים והוויטמינים, עם שילוב בריא של קינמון, אגוז מוסקט, דבש ותמרים על פי הטעם. זוהי עוגה מהנה ובריאה – עוגת גזר קרה, ללא קמח, סוכר או שומן.
מרכיבים
כוס אחת של אגוזי מלך
כף וחצי צנוברים
¾ כוס קוקוס מיובש
חצי כף קינמון
רבע כף אגוז מוסקט טחון
קמצוץ כמון
שלוש כוסות גזר מגורד
ארבע כפות סוכרלוז, או לפי הטעם. אך בשום אופן אין להשתמש בסוכר טבעי
ארבע ביצים
לפי הטעם וההעדפות האישיות, ניתן להוסיף מעט דבש ותמרים טחונים
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-160 מעלות.
מניחים את אגוזי המלך, הצנוברים והקוקוס המיובש במעבד מזון, ומעבדים אותם עד דק.
מוסיפים את התבלינים והסוכרלוז, ומערבבים.
מוסיפים את עיסת הגזר.
מניחים את התערובת במעבד המזון וטוחנים ומערבבים ביסודיות.
בהתאם לסוג מעבד המזון, ניתן להשתמש בחמאת אגוזים או טחינה במקום כל האגוזים.
מוסיפים את הביצים ומערבבים בעדינות.
משפרים את הטעם. זהו אחד היתרונות המשמעותיים של אכיל חומרי גלם. הטעם המתקבל בשלב זה הוא הטעם שיתקבל בסוף התהליך. כך שאם יש צורך במעט יותר תבלינים או סוכרלוז, זה הזמן להוסיפם.
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים, ומניחים בתבנית נמוכה.
מכניסים את העוגה לתנור, תוך התאמת החום לפי עוצמת התנור. הרעיון הוא שמירת הרכיבים הגולמיים, אותם ניתן לאפות עד להגעה למרקם הרצוי.
בהתאם לאפשרויות המועדפות, ניתן לאכול את העוגה מיד עם סיום הכנתה, או להניח לה להתקרר מעט.
קראו עוד: עוגת תפוחים דיאטטית