ארבעה מתכונים עם מוצרלה בריאים וטעימים

ארבעה מתכונים עם מוצרלה בריאים וטעימיםאם החלטתם לבשל ארוחה מהמטבח האיטלקי הגעתם למקום הנכון. שימוש במוצרים ורכיבים שונים הקיימים כמעט בכל מטבח, יחד עם שילובה של גבינת המוצרלה הידועה יביאו לשדרוג הארוחה. אספנו עבורכם 4 מתכונים פשוטים וקלילים שלא דורשים זמן רב להכנה שיביאו ניחוחות של איטליה ויחד ייצרו ארוחה טעימה

כדורי מוצרלה טרייה

זמן הכנה: עשר דקות

רמת קושי: בינונית

מצרכים ל-11 מנות

2 כפות מלח

4 כוסות מים

קילו גבית מוצרלה טרייה

גביע יוגורט

אופן ההכנה

מרתיחים ארבע כוסות מים ומוסיפים את המלח.

קוצצים את הגבינה, מכניסים לקערה גדולה ומוסיפים את היוגורט. יוצקים את המים המבעבעים מעל הגבינה.

משתמשים בשתי כפות עץ למעיכת הגבינה והיוגורט עד לקבלת כדור אחד. מניעים אותו בתוך המים במשך כדקה עד שהוא גמיש.

עוטים כפפות עבות על הידיים, מסננים את כדור הגבינה והיוגורט מהמים, משחילים אותו על שיפוד ארוך ומקפלים אותו. הגבינה הופכת לקשה.

יוצרים מכדור המוצרלה קציצות ותוחבים כל קציצה על השיפוד לקבלת הופעה מסודרת. אפשר להגיש לצד חצילים ממולאים.

סלט קפרזה עם מוצרלה טרייה

מצרכים

3 עגבניות בשלות

16 גרם גבינת מוצרלה טרייה

כף שמן זית כתית

מלח ופלפל

ריחן טרי

אופן ההכנה

פורסים את העגבניות לקערה, ופורסים את המוצרלה לפרוסות בעובי בינוני. מסדרים על מגש לסירוגין פרוסת עגבנייה, פרוסת גבינה, ועלה בזיליקום, עד שהמגש מלא. מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. מטפטפים מעט שמן זית. מקשטים עם בזיליקום טרי.

סלט מוצרלה טרייה, עגבניות ומלפפונים

רכיבים

16 גרם גבינת מוצרלה טרייה

מלפפון חתוך לקוביות

4 עגבניות חתוכות לקוביות

מוודאים שכל החומרים באותו גודל

שליש כוס חומץ יין לבן

רבע כוס שמן זית

כפית טרגון טרי קצוץ

כפית מלח

כפית פלפל לבן

אופן ההכנה

במידת הצורך, חותכים את המוצרלה הטרייה לקוביות בעובי בינוני. יש לשמור בקירור עד להגשה. מכניסים את המלפפון והעגבניות לקערה בינונית ומניחים בצד. בקערה קטנה, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומקציפים עד לקבלת מרקם אחיד.

יוצקים את הרוטב מעל הירקות ומשאירים להשריה לפחות שעה. כשמוכנים להגיש את הסלט, מוסיפים את הרוטב למוצרלה ומערבבים. מסדרים את העגבניות והמלפפונים בסגנון הגשה מרשים, או מסדרים על צלחת הגשה מעוצבת, ונהנים.

לזניה חצילים ומוצרלה

רכיבים

2 חצילים קטנים פרוסים

מלח

2 כפות שמן תירס

2 כפות שמן זית כתית

2 שיני שום טחונות

רבע כוס בצל קצוץ

4 עגבניות גדולות קצוצות

בזיליקום טרי קצוץ

4 כפות גבינת ריקוטה

כף שמנת

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

ביצה

חצי קילו גבינת מוצרלה טרייה פרוסה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסדרים את פרוסות החצילים על נייר מגבת ומפזרים מלח. מניחים על המגבת עד שהחצילים מגירים נוזלים ומכסים בצלחת נוספת על מנת לסייע לחציל לאדות את הלחות. מניחים לחצילים לעמוד שעה לפני הטיגון בשמן תירס.

מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים שום כוש ובצל ומטגנים עד לחום בינוני. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, והבזיליקום הטרי ומערבבים. מבשלים את הרוטב במשך רבע שעה ומניחים בצד.

מערבבים את גבינת הריקוטה עם המוצרלה והשמנת, מגרדים פרמזן ומוסיפים ביצה להכנת רוטב.

מורחים חצי כוס רוטב בתחתית צלחת ומוסיפים שכבת פרוסות חציל מטוגן, מוצרלה טרייה, תערובת ריקוטה ורוטב עגבניות. מניחים בתנור ואופים עד שהריקוטה מתחממת ומשחימה טיפה. מקשטים עם פרמזן מגורר לפני ההגשה.