מתכונים לסלט קיסר קלאסי

מתכונים לסלט קיסר קלאסימתכונים נהדרים לסלט קיסר קלסי מבוססים על רטבים עשויים היטב. אם שילובי הרכיבים לרטבים במתכונים אלו נשמעים לכם מעט מוגזמים, לאחר שתכינו אותם תיווכחו לדעת שהם מעניקים לסלט עושר מוקרם ופיצוץ של טעמים.

אלו הם מתכונים בריאים וקלים, המדגישים את הטעמים העשירים של הרטבים לסלט קיסר קלאסי.

סלט קיסר קלאסי

מצרכים לשש מנות

קופסת טונה במים

שן שום קטנה

מלח

2 חלמוני ביצים גדולות

2 כפות מיץ לימון טרי ועוד 2 כפיות

כפית חרדל דיז'ון

2 כפות שמן זית

פלפל שחור טחון טרי

3 כפות גבינה בולגרית רזה מגוררת דק

3 לבבות עלי חסה מופרדים

אופן ההכנה

הרוטב

מערבבים את הטונה, השום וקמצוץ מלח. משתמשים בצד להב הסכין כדי לרסק את העיסה, ולאחר מכן מעבירים לקערה בינונית. טובלים בשתי כפות חלמונים, מיץ לימון וחרדל.

מוסיפים בטפטופים הדרגתיים את שאר החומרים על מנת להתחיל, ומערבבים בהדרגה בשמן זית. מערבבים עד שהרוטב סמיך ומבריק, וטובלים בגבינה בולגרית. מתבלים במלח, פלפל ועוד מיץ לימון, אם רוצים.

הכנה מראש – ניתן להכין את הרוטב יום מראש.

החסהמשתמשים בעלים שלמים. הם מספקים את התמהיל האידאלי של פריחות, מילוי ומבנה.

הגבינהסלטי קיסר קלאסיים מעותרים בתלולית גבינהיגרית מגוררת עשויים להיראות מרשימים, אך הגבינה העסיסית הזאת עלולה לשקוע ברוטב. לכן מומלץ לחתוך את הגבינה דק לגובה צנוע, לקבלת תוספת מתונה של טעם מלוח.

הערבוב – יש להימנע משימוש במלקחיים, ולהשתמש בידיים נקיות כדי להוסיף בעדינות את החסה והרוטב, ואז להוסיף את הגבינה על החלק העליון של הסלט.

סלט קיסר

מתכון זה לסלט קיסר קלאסי מכיל רוטב נפלא ועשיר, והטונה הופכת את הסלט לארוחה שלמה.

זמן הכנה: 35 דקות

ערך תזונתי: 384 קלוריות.

מצרכים לשש מנות

6 שיני שום קלופים

2 כפות מיונז קל

קופסת טונה במים, סחוטה

6 כפות גבינה בולגרית רזה מגוררת

כף מיץ לימון או יותר לפי הטעם

כף חרדל דיז'ון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות שמן זית כתית מעולה

ראש חסה קרועה לחתיכות

אופן ההכנה

מערבבים בקערה קטנה 3 שיני שום כתושות עם המיונז, הטונה ו-2 כפות גבינת פרמזן, חרדל ומיץ לימון. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור. מקררים עד ההגשה.

מחממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני. חותכים את 3 שיני השום הנותרים לרבעים, ומוסיפים לשמן החם. מבשלים ומערבבים עד לקבלת גוון חום, ולאחר מכן מסירים את השום מהמחבת.

מניחים את החסה בקערה גדולה, מוסיפים את הרוטב עם הגבינה הבולגרית.